Читај ми!

Португал у зауставном времену победио Албанију

Фудбалске репрезентације Немачке и Португалије на корак су од учешћа на првенству Европе после победа у квалификационим утакмицама на гостујућем терену. Победоносни гол за Португал постигао је Мигел Велосо у другом минуту судијске надокнаде времена.

Немачка је у Глазгову савладала Шкотску са 3:2 уз два гола Томаса Милера и на табели Д групе има четири бода више од трећепласиране Ирске, која је код куће у Даблину славила минималну победу против Грузије (1:0).

Друго место у тој групи заузима Пољска, након што је вечерас декласирала аутсајдера Гибралтар (8:1).

Португалци су изборили изузетно значајан тријумф у Елбасану против домаћина Албаније голом Велоса у другом минуту судијске надокнаде, па су на челу одмакли три бода другопласираној Данској, а имају четири бода више од вечерашњег ривала.

Албанци и даље имају шансе да се домогну ЕП, јер им предстоје још две утакмице, 8. октобра код куће са Србијом и три дана касније у гостима са Јерменијом, док Данце очекује још само дуел на гостујућем терену са Португалијом.

Северна Ирска освојила је злата вредан бод у Белфасту против Мађарске постигавши изједначујући гол у судијској надокнади (1:1), као и Румунија код куће у Букурешту против отписане Грчке (0:0).

Резултати:

Д група:
Варшава: Пољска - Гибралтар 8:1 (Гросицки 8, 15, Левандовски 19, 29, Милик 56, 72, Блашчиковски 59. пенал, Капустка 74 - Гослинг 87)
Даблин: Ирска - Грузија 1:0 (Вотерс 69)
Глазгов: Шкотска - Немачка 2:3 (Хумелс 28. аутогол, Мекартур 43 - Милер 18, 34, Гундоган 54)

Табела: Немачка 19 бодова, Пољска 17, Ирска 15, Шкотска 11, Грузија 6, Гибралтар 0.

Ф група:
Хелсинки: Финска - Фарска Острва 1:0 (Похјанпало 23)
Белфаст: Северна Ирска - Мађарска 1:1 (Лаферти 90+4 - Гузмич 74)
Букурешт: Румунија - Грчка 0:0

Табела: Северна Ирска 17, Румунија 16, Мађарска 13, Финска 10, Фарска Острва 6, Грчка 3.

И група:
Елбасан: Албанија - Португалија 0:1 (Велосо 90+2)
Јереван: Јерменија - Данска 0:0

Табела: Португалија 15, Данска 12, Албанија 11, Јерменија 2, Србија (-3) 1.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије