Каморанези: Не дозволите да Погба "изгори"

Бивши фудбалер Јувентуса Мауро Каморанези сматра да Пола Погбу не би требало оптерећивати превеликим притиском. Овај 22-годишњи Француз преузео је ове сезоне славни број 10 од Карлоса Тевеса, а фудбалска јавност је сложна у оцени да би он сада требало да буде вођа тима и његов главни ослонац.

Број 10 су носиле легенде Јувентуса као што су Алесандро дел Пјеро, Мишел Платини и Роберто Бађо.

„Погба је мало другачији. Не можете од њега тражити да носи тим у тим годинама, али он има велику будућност и показао је да има много простора за напредак. Сада је најважнији играч тима, али било би погрешно очекивати превише од њега, јер се тако ризикује да 'изгори'. Ако буде подржан на прави начин, постаће кључни играч Јувеа", рекао је Каморанези.

Серија А је крајем прошлог и почетком овог века било најатрактивније клупско такмичење на свету, с великим бројем светских звезда, а Каморанези је рекао да се нада да ће се то време вратити.

"Надам се да ћемо то све чешће виђати. Нарочито сада када се Јувентус вратио на такмичарски ниво у Европи после дуге доминације у Италији. Показали су своју најбољу игру у Европи. Последњих пет-шест година италијански тимови се муче да буду неки фактор у европским такмичењима. Наравно, немогуће је надметати се са земљама као што су Шпанија, Енглеска и Немачка, у којима има више новца", рекао је Каморанези.

"Морамо више да се окренемо Европи ако желимо да привучемо врхунске играче. Сада смо далеко од привлачности коју је Серија А имала у моје време", казао је Каморанези, који је у Јувентусу играо од 2002. до 2010. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије