Читај ми!

"Орлови" за излазак из минуса и повратак поноса

Фудбалска репрезентација Србије игра против Јерменије у квалификацијама за Европско првенство. Утакмица на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду почиње у 20.45, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Фудбалери Србије налазе се на петом (дакле, последњем) месту И групе квалификација за првенство Европе са два бода минуса. Тај минус је последица казне због нереда на утакмици са Албанијом у Београду. Али и да није те казне број бодова које би Србија имала свакако је мизеран – потпуно несразмеран објективном квалитету играча који наступају за нашу селекцију.

Играчи селектора Радована Ћурчића да не морају да се оптерећују одласком на Европско првенство наредне године, али то не значи да је меч са Јерменијом лишен резултатског значаја. Парадоксално можда, али њега сада има можда више него иједном у текућим квалификацијама. То је због тога што је данашњи меч за А репрезентацију Србије дефакто почетак новог такмичарског циклуса. Побеђивати се мора ако се жели на велика такмичења (на којима нас није било од 2010. године) и што се пре са тиме почне, то боље.

Енорман је психолошки значај дуела у Новом Саду за наше репрезентативце, али и за атмосферу која прати репрезентацију и контекст у коме она игра. 

"У нас се увукао неки страх, као да смо изгубили самопоуздање. Поглед на табелу највише дотиче нас играче. Победа би унела много мира у наше редове", констатовао је Бранислав Ивановић.

"Нама је победа против Јерменије неопходна да бисмо вратили мир у редове", истакао је Александар Коларов. 

Утакмица против Јерменије игра се 20.45 на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду без присуства публике због казне Европске фудбалске уније, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара