Читај ми!

Победа Арсенала, порази Челсија и Ливерпула

Фудбалери Арсенала победили су у гостима Њукасл са 1:0 у првој утакмици четвртог кола енглеске Премијер лиге. Митровић у 16. минуту зарадио директан црвени картон. Кристал Палас и Вест Хем припреди велика изнеднађења, пошто су у гостима победили Челси, односно Ливерпул.

Екипа Арсена Венгера одиграла је можда и најбољи меч од почетка сезоне, али упркос доброј игри, великом поседу лопте и мноштву шутева, нису успели да убедљиво победе Њукасл.

Арсенал је на гостовању славио захваљујући аутоголу Фабрисија Колоћинија, који је у 52. минуту, после шута Алекса Окслејд-Чемберлена са ивице шеснаестерца десно искоса, скренуо лопту у сопствени гол и на тај начин преварио голмана Тима Крула.

Српски репрезентативац Александар Митровић био је у стартној постави Њукасла, али је већ у 16. минуту добио директан црвени картон пошто је, према оцени судије, оштро стартовао над Франсисом Кокеланом.

Арсеналу је ово друга победа у Премијер лиги, па после четири одигране утакмице заузима пето место са седам бодова, док је Њукасл 17. са два бода.

Кристал Палас је славио на терену актуелног шампиона Енглеске са 2:1 головима Бакарија Сакоа и Џоела Ворда, док је првенац у дресу "плаваца" постигао Радамел Фалкао.

Тим Жозеа Муриња поново је одиграо још један лош меч на старту сезоне, а у неколико наврата голман Тибо Куртоа је спасио Челси. Бранислав Ивановић одиграо је цео меч, док је Немања Матић замењен у 73. минуту.

Са друге стране, фудбалери Кристал Паласа одиграли су борбено, нападачки, што им се на крају им се то исплатило, и за сада представљају најпријатније изнеднађење првенства са три тријумфа из четири кола.

Вест Хем је забележио прву победу на Енфилду после 52 године, али су то учинили на прави начин и убедљиво - 3:0. Мануел Ланцини, Марк Нобл и Дијафра Сако били су "џелати" Ливерпула и ушли у историју клуба као стрелци у првој победи на Енфилду после 1963. године.

Максималан учинак после четири утакмице у првенству има само Манчестер сити, који је свој низ наставио после дуела са Вотфордом - 2:0.

Изабраници Мануела Пелегринија су на Етихаду лако дошли до нова три бода головима највећег појачања Рахима Стерлинга и Фернандиња.

Победника није било у сусретима Астон Вила - Сандерленд (2:2) и Борнмаут - Лестер (1:1), док је ВБА са два играча више стигао до минималне победе у Стоуку.

Резултати и стрелци четвртог кола Премијер лиге:

Челси - Кристал Палас 1:2 (Фалкао 80. - Сако 65, Ворд 81)
Њукасл - Арсенал 0:1 (Колоћини аутогол 52)
Астон Вила - Сандерленд 2:2 (Синклер пенал 11, 41. - М"Вила 8, Ленс 53)
Борнмаут - Лестер 1:1 (Вилсон 24. - Ворди пенал 87)
Ливерпул - Вест Хем 0:3 (Ланцини 3, Нобл 29, Сако 90)
Манчестер сити - Вотфорд 2:0 (Стерлинг 47, Фернандињо 56)
Стоук - Вест Бромвич Албион 0:1 (Рондон 45)
Вечерас:
Тотенхем - Евертон (18.30)
Недеља:
Саутемптон - Норич (14.30)
Свонси - Манчестер Јунајтед (17 сати)

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије