Читај ми!

Платини не остаје у Уефи

Председник Европске фудбалске уније (Уефа) Мишел Платини рекао је данас да се неће кандидовати за нови мандат на челу те организације, чак и ако не победи у изборима за првог човека Светске фудбалске федерације.

Бивши репрезентативац Француске изјавио је да му је ово последњи мандат на челу Уефе и да се неће кандидовати 2019. године на новим изборима. Он је додао да његов останак не зависи од евентуалне победе на изборима за првог човека Фифе, за које се кандидовао крајем прошлог месеца.

Платини је на конференцији за новинаре у Ниону одбијао да одговара на питања о кампањи, али је рекао да није имао недоумица у вези са останком у Уефи.

"Једна ствар је јасна, а то је моја будућност у Уефи. Ја сам кандидат за председника Фифе и то понављам од јула, избори су за шест месеци и биће времена за питања о кампањи", рекао је Платини, а преноси портал Goal.com.

Платини је прошлог месеца потврдио да ће се кандидовати за председника Фифе, пошто је актуелни први човек те организације Сеп Блатер поднео оставку.

Поред Француза, бивши потпредседник Фифе Чунг Монг Јон потврдио је кандидатуру, док се очекује да се у трку за председника Фифе укључе и бразилска фудбалска легенда Зико, представник фудбалског савеза Либије Муса Билити, као и бивши капитен Тринидада и Тобага Дејвид Накид.

Нови кандидати имају рок до 26. октобра да се кандидују за председника Фифе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара