Читај ми!

Крај Вошиног европског сна

Последња препрека до Лиге Европа била је непремостива за Војводину. После пораза у Чешкој (3:0), Војводина је поражена и у Новом Саду са 2:0 од Викторије Плзењ. Иако се храбро борила, и у Чешкој и у Новом Саду, Војводина није могла преко далеко искусније екипе.

Фудбалери Војводине нису се пласирали у групну фазу Лиге Европа, пошто су и у вечерашњем реваншу баража изгубили од чешке Викторије.

Након 3:0 у првом сусрету прошле недеље у Плзењу, Викторија је и у Новом Саду победила са 2:0.

Игор Ђурић је постигао аутогол у 19. минуту, а коначан резултат поставио је Михал Ђуриш у 59.

После убедљивог пораза у првом дуелу, Војводина у реваншу није имала велике шансе за пролаз. Новосадски клуб је био бољи на почетку сусрета, али су гости показали да су бољи и заслужено прошли у групну фазу.

Почетак утакмице обележила је оштра игра обе екипе, што је дозволио арбитар Михаел Кукулакис, а Војводина је од старта била офанзивна и имала неколико прилика.

Први је пробао Мирко Иванић, када је после дуплог паса са Огњеном Ожеговићем изашао сам испред Матуша Козачика, али је дао јак фор па је голман Викторије стигао лопту пре везисте новосадског клуба.

Војводина је била боља на почетку, али без озбиљније шансе, пошто је у неколико напада Ожеговић каснио после центаршутова.

Викторија је у 15. минуту имала прву добру прилику. Франтишек Рајторал је прошао по десној страни поред Синише Бабића и Бојана Настића и додао до Михала Дуриша, чији је шут са 12 метара одбранио Срђан Жакула.

Најбољу прилику за Војводину пропустио је Иванић у 18. минуту. Он је после соло продора погодио стативу шутем са 15 метара.

Чешки тим је већ у следећем нападу повео. Капитен Давид Лимберски је прошао по левој страни и центрирао, а Жакула је закаснио да избаци лопту која је погодила Ђурића и ушла у гол.

Након тога је уследио спорији ритам, а Војводина је имала неколико мањих прилика да изједначи, преко Александра Палочевића и Бабића, чији су шутеви били непрецизни.

Гости су већ на почетку другог полувремена имали прилике за нови погодак, најпре преко Копица, чији је шут одбранио Жакула, а потом и преко Дуриша, који је био непрецизан.

Викторија је други гол дала у 59. минуту, после контранапада који је предводио Копиц. Он је након продора додао до Дуриша, који је без проблема савладао голмана Војводине за убедљиву предност.

Најбољу шансу за Војводину у другом полувремену у 68. минуту је имао Палочевић, чији је ударац са 20 метара из слободног ударца одбранио Козачик.

Војводина је до краја сурета могла да прими још голова, пошто су гости имали неколико изгледних прилика, али се у тим тренуцима посебно истицао голман Срђан Жакула.

Утакмици на новосадском стадиону Карађорђе присуствовало је око осам хиљада људи.

Гостујући навијачи, којих је било око 200, добили су велики, вишеминутни аплауз домаће публике пред крај утакмице, када су истакли транспарент "Косово је Србија".

Аплауз су, сасвим заслужено, добили и фудбалери Војводине, који су у ова два меча показали огромну жељу и борбеност.

Загорчић: Немам шта да замерим играчима

Тренер Војводине Златомир Загорчић изјавио је да је његова екипа испала од квалитетнијег ривала и да је Викторија Плзењ заслужено обезбедила пласман у Лигу Европа.

Он је на конференцији за новинаре по завршетку утакмице рекао да нема шта да замери играчима.

На питање да ли би исход утакмице био другачији да је Иванић уместо стативе погодио мрежу, Загорчић је рекао да би ток меча сигурно био другачији.

"Када сумирам наше учешће у квалификацијама морам рећи да нисам незадовољан, показали смо одређени квалитет и види се да смо на добром путу", закључио је Загорчић.

Тренер Викторије Карел Крејчи задовољан је исходом утакмице и игром његовог тима.

"Иако смо остварили победу, није било нимало лако. Имали смо и мало среће и тек после постигнутог гола могли смо да играмо мирније", рекао је Крејчи.

Он је посебно истакао да је пријатно изненађен игром коју су пружили нападачи Војводине за које је рекао да су изузетно квалитетни фудбалери.

Овако је протекао меч у Новом Саду: 

22.20 - Крај меча. Војводина се опростила од Европе, али нипошто није разочарала. Храбро су играли Новосађани, али, једноставно, преко далеко искусније екипе као што је Викторија Плзењ, није могло. 

21.45 - ГОЛ! Гости воде са 2:0. Контранапад, лопта долази до Ђуриша који је лако спроводи у мрежу. 

21.18 - На полувремену, Војводина губи са 2:1, резултат који никако не одговара стању на терену, пошто су Новосађани приказали веома лепу игру, створили неколико изгледних шанси. 

20.55 - ГОЛ! Викторија из Плзења је дошла до предности, иако је Воша била далеко бољи ривал. Мирко Иванић је погодио стативу, а неколико момената касније, центаршут са леве стране гостију, Жакула није успео да заустави лопту која је погодила Ђурића у ногу и завршила у мрежи. 

20.30 - Почео је меч у Новом Саду.

20.25 - Познати су састави. Војводина: Жакула, Настић, Пекарић, Ђурић, Василић, Максимовић, Секулић, Бабић, Иванић, Палочевић, Ожеговић. Плзењ: Козачик, Рајторал, Хубник, Прошажка, Лимберски, Хросовски, Ванек, Копиц, Колар, Петржела, Ђуриш.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара