Читај ми!

"Господине Сивићу, сећате ли се Станише Мандића?”

Спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић затражио је објашњење због чега се на списку селектора младе фудбалске репрезентације Србије Томислава Сивића не налази нападач тог београдског клуба Станиша Мандић.

"Господине Сивићу, сећате ли се Станише Мандића? То је онај црни момак, веселог духа, незгодног темперамента, са огромним фудбалским потенцијалом који није имао нешто претерано значајну улогу на недавно завршеном Светском првенству за играче до 20 година? Заиста би чудно било да сте га заборавили. Ипак је он одиграо само седам утакмица и постигао два гола, од којих један у финалу Светског шампионата", наводи се у писму Матијашевића.

Селектор младе репрезентације Томислав Сивић саопштио је јуче списак играча за утакмицу против Литваније, 8. септембра у Горњем Милановцу, у квалификацијама за Евопско првенство 2017. године у Пољској.

"Није да вас подсећамо, сигуран сам да то знате, као и чињеницу да је у репрезентацију до 20 година позван иако није био стандардан у Чукаричком и играо је далеко мање него сада. Господине Сивићу, да ли сте Ви одговорни за играче који се налазе на Вашем списку? Ако јесте, због чега нема Станише Мандића?", упитао је Матијашевић.

Он је подсетио да Мандић игра у клубу који је прошлу сезону завршио на трећем месту Супер лиге Србије и освојио Куп Србије и навео да је Чукарички велики део припрема за квалификације за Лигу Европе обавио без четворице стандардних играча, који су били на располагању репрезентацији.

"Без намере да судим о вашем избору, ако је Ваш, али на списку има играча који донедавно нису имали ни своје клубове, међутим, они су довољно добри да буду део националног тима? Бољи од Станише Мандића? Не бих рекао. По којем критеријуму? Фудбалском или је нешто друго у питању", рекао је Матијашевић.

Матијашевић је додао да је фудбалски клуб Чукарички "био и одувек ће бити на располагању репрезентацији како год да се то од њега затражи и очекује, јер је национални интерес изнад сваког другог".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара