Читај ми!

Партизан победио БАТЕ, али остао без Лиге шампиона!

Партизан - БАТЕ Борисов 2:1 (крај). Фудбалери Партизана поново нису успели да на свом терену изборе пласман у Лигу шампиона! Црно-бели су славили "Пирову победу" од 2:1 против БАТЕ Борисова, па ће јесен провести у групној фази Лиге Европе. Гости повели у 25. минуту преко Стасевича, домаћин изједначио у 74. аутоголом Жавнерчика, да би коначно Шапоњић у надокнади донео тријумф.

Фудбалери Партизана нису се пласирали у групну фазу Лиге шампиона, пошто су у баражу елиминисани од белоруске екипе БАТЕ Борисов.

Партизан је у реваншу на свом терену победио са 2:1, али је испао јер је у првом сусрету у Белорусији прошле недеље изгубио са 1:0.

Црно-бели ће играти у групној фази Лиге Европа. Жреб за то такмичење обавиће се у петак.

БАТЕ је повео голом Игора Сташевича у 25. минуту, Максим Жавнерчик је постигао аутогол у 74, а победу домаћину донео је Иван Шапоњић у 93.

Гости из Белорусије су много сигурније и агресивније ушли у меч, док су црно-бели били потпуно безидејни, нарочито на средини терена, ређали грешку за грешком и само је било питање времена када ће примити гол.

Прво је покушао Микаил Годрејчук са ивице шеснаестерца, али је шутирао поред гола, па се потом у 13. минуту у изгледној позицији нашао и Витали Родионов, али је грешку својих саиграча исправио голман Живко Живковић који је улетео у капитена гостију и спречио сигуран гол.

У 20. минуту још једну грешку одбране Партизана није казнио Гордејчук, који је са неколико метара шутирао главом преко гола.

Само пет минута касније БАТЕ је казнио све грешке Партизана.

Погрешили су црно-бели на средини терена, Николај Сигневич је добром лоптом кроз одбрану Партизана пронашао Гордејчука који је изашао сам испред Живковића. Голман Партизана је одбранио његов шут, али је на одбијену лопту натрчао Сташевич и послао је у гол за 0:1.

Пре тог гола, Партизан је само једном запретио. У седмом минуту после центаршута Абубакара с леве стране, Андрија Живковић је био у изгледној прилици, али није се добро снашао. Шутирао је главом са неколико метара од гола, али се лопта прво одбила о земљу, а потом завршила преко гола.

Црно-бели су тек после примљеног гола имали теренску иницијативу и неколико добрих, али не и стопостотних шанси пред голом Борисова.

Абубакар је опробао шут са 18 метара, али је погодио спољни део мреже, а потом је шутирао и Бабовић, али је његов ударац изблокиран и лопта је завршила у корнеру.

Почетак другог полувремена је личио на почетак утакмице. У 47. минуту, после велике гужве у шеснаестерцу Партизана и конфузије у одбрани домаће екипе, Сташевич је погодио стативу искоса са леве стране.

Црно-бели су потом заиграли брже, са више додавања, агресивније, али без праве завршнице, ништа вредно помена.

У 59. минуту Хлеб је "промешао" одбрану Партизана и шутирао са десетак метара, али је Живковић одбранио тај ударац.

Десетак минута касније Абубакар, најбољи појединац у црно-белом дресу, после центаршута Вулићевића шутирао је главом преко гола. Није прошао ни минут, а у доброј прилици се нашао и Брашанац, али промене резултата није било.

У 74. минуту дуго је лопта шетала око гола Борисова, Петровић је на крају центрирао са леве стране, а лопта је закачила Максима Жавнерчика, превалила голмана гостију и завршила у мрежи.

Партизан је до краја утакмице притискао противника и у судијској надокнади времена постигао победоносни гол, али недовољан за пролаз у групну фазу Лиге шампиона.

Овако је протекао реванш меч Партизан - БАТЕ Борисов:

22.37 - Крај меча, Партизан - БАТЕ Борисов 2:1. Белоруска екипа иде у Лигу шампиона, а српска у Лигу Европе.   

22.36 - ГОООООЛ за Партизан - маказице Шапоњића у 93. минуту!

22.33 - Три минута надоканде времена... 

22.32 - Последњи минут регуларног дела, Риос мења Гордиечука.

22.30 - Нова добра шанса за БАТЕ, Карлицки је снажно шутирао са 20-ак метара али био за мало непрецизан - лопта је прошла тик поред стативе Живковића. 

22.18 - Нова гужва у казненом простору гостију, али је шут Брашанца изблокиран. 

22.16 - ГОООООЛ. Партизан стиже до изједначења, после ценаршута Петровића лопта је закачила Жавнерчика, променила правац и завршила у мрежи. Играо се 74. минут.

22.15 - Нова шанса за Партизан, лопта је у казненом простору стигла до Брашанца, слаб шут, и голману гостију није било тешко да одбрани свој гол. 

22.13 - Центаршут Вулићевића са десне стране, највиши у скоку је био Абубакар, али лопта одлази преко гола. 

22.06 - Од 63. минута на терену је капитен Партизана Саша Илић, заменио је Лукића. 

22.01 - Нова шанса за БАТЕ. Хлеб се најбоље снашао у казненом простору црно-белих шутира са око шест метара, али је Живко Живковић и ово успео да одбрани, играо се 59. минут. 

21.50 - Велика прилика и статива Сигневича у 47. минуту, након велике гужве и неколико шутева ка голу Живковића. 

21.48 - Настављен је меч.

21.33 - Крај првог полувремена, Партизан - БАТЕ Борисов 0:1. 

Гости из Белорусије су били далеко опаснији у конкретнији у нападу и много сигурнији у дефанзиви од српског тима. То је и резултирало вођством средином првог дела. Црно-бели су тек након примљеног гола озбиљније кренули ка противничком голу, али без конкретних, оних правих шанси. 

21.28 - Сјајан центаршут Живковића са десне стране, али је у последњи час испред самог Умаруа интервенисао Жавнерчик. 

21.24 - Принудна измена и у Партизану - уместо поново повређеног Божинова, на терену је златни "орлић" Иван Шапоњић.

21.12 - Већ у првој акцији након што су кренули са центра, Партизан је имао солидну прилику. Умару је одличо прошао левој страни, ушао у казнени протор и упутио лопту по земљи, која је прошла без да је ико дотакао од играча у црно-белом.

21.10 - ГОООЛ за БАТЕ - 0:1. Стрелац Стасевич у 25. минуту.

Након добре комбинације, сам је пред Живковића изашао Гордејчук, али је шутирао право у голмана црно-белих. На срећу Белоруса, лопта се одбила до Стасевича, који је са 10-ак метара спровео у мрежу велику предност. 

21.05 - Након грешке голмана Живковића, лопта долази до играча БАТЕ-а, који "избацује" Младеновића а овај лепо центрира ка Стасевичу, који са пет метара неометан врло лоше удара лопту главом и шаље је изнад гола. 

21.01 - Измена у редовима БАТЕ-а већ после 15 минута - због повреде је морао да изађе Алексиевич, заменио га је Стасевич. 

21.00 - У првих 15 минута, гости су имали две полушансе, док је Партизан у 7. минуту једни пут озбиљније угрозио гол Черника. Тада је Божинов добро проиграо Умаруа, који лепо центрира ка Живковићу али ударац главом био слаб.

20.45 - Почео меч између Партизана и Бате Борисова

20.35 - Састави тимова:

Партизан (4-3-3): Ж. Живковић - Вулићевић, Балажиц, Фабрисио, Петровић - Лукић, Бабовић, Брашанац - А. Живковић, Умару, Божинов

БАТЕ Борисов (4-3-2-1): Черник - Жавнерчик, Пољаков, Милуновић, Младеновић - Алексијевич, Володко, Хлеб - Стасевич, Гордејчук - Родионов. 

20.30 - Стадион у Хумској је испуњен до последњег места, и све је спремно за фудбалски спектакл. 

20.15 - Још 30 минута до почетка утакмице ...

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара