Читај ми!

Валенсија надиграла Монако, Динамо славио у Албанији

Фудбалери Валенсије савладали су на Местаљи Монако са 3:1 у првом мечу баража за Лигу шампиона. Загребачки Динамо славио у Албанији 2:1. Јокановићев Макаби у последњем минуту надокнаде дошао до изједначења у Базелу - 2:2. Реванш мечеви на програму су следеће среде.

Валенсија је на домаћем терену славила против Монака (3:1), Шахтјор је забележио минималну, али драгоцену победу у Бечу против Рапида (1:0), док је Динамо у гостима преокретом савладао албански Скендербег постигавши гол у трећем минуту судијске надокнаде (2:1).

Селтик је у Глазгову победио Малме са 3:2 примивши гол такође у судијској надокнади, а велико изненађење приредио је Макаби из Тел Авива, којег води српски тренер Славиша Јокановић, играјући у Базелу против швајцарског првака нерешено 2:2.

Израелски клуб шокирао је домаће навијаче вођством након пола сата игре, Базел је успео да преокрене резултат у завршници, али се за драгоцени реми побринуо Макабијев јунак Зехави, који је у шестом минуту судијске надокнаде други пут затресао противничку мрежу на узбудљивом мечу.

Фудбалери Динама из Загреба победили су у Елбасану албански Скендербег са 2:1.

Скендербег је повео у 37. минуту голом Блендија Шкембија из слободног ударца са ивице шеснаестерца. Динамо је изједначио у 66. минуту голом Ел Арабија Хилала Суданија, који је послао лопту у мрежу после додавања Марка Пјаце.

Победу загребачком тиму донео је Јосип Пиварић у трећем минуту судијске надокнаде времена.

Резултати:
Скендербег (Албанија) - Динамо Загреб (Хрватска) 1:2 (Шкемби 37 - Судани 66, Пиварић 90+3)
Селтик (Шкотска) - Малме (Шведска) 3:2 (Грифитс 3, 62, Битон 10 - Бергет 52, 90+5)
Базел (Швајцарска) - Макаби Тел Авив (Израел) 2:2 (Делгадо 39. пенал, Емболо 88 - Зехави 31, 90+6)
Рапид Беч (Аустрија) - Шахтјор Доњецк (Украјина) 0:1 (Марлос 44)
Валенсија (Шпанија) - Монако (Француска) 3:1 (Родриго 4, Парехо 59, Фегули 86 - Пашалић 49)

Реванш утакмице на програму су следеће недеље. 

Овако је протекао меч на Местаљи:

10.38 - Крај, комплетирани су први мечеви мечеви баража за Лигу шампиона. У данашњим утакмицама постигнути су резултати: Скендербег - Динамо Загреб 1:2, Селтик - Малме 3:2, Базел - Макаби Тел Авив 2:2, Рапид Беч - Шахтјор Доњецк 0:1 и Валенсија - Монако 3:1.

22.26 - ГОООЛ! Фехули у 86. минуту постиже трећи гол за Валенсију која сада има значајну предност од 3:1.

22.00 - ГОООЛ! Валенсија поново води голом капитена Даниела Пареха у 59. минуту.

21.50 - ГОООЛ! На старту другог полувремена Монако стиже до изједначења. Стрелац Марио Пашалић у 49. минуту.

21.46 - Широм Европе настављени дуели баража за Лигу шампиона.

21.33 - Резултати на полувремену: Скендербег - Динамо Загреб 1:0, Селтик - Малме 2:0, Базел - Макаби Тел Авив 1:1, Рапид Беч - Шахтјор Доњецк 0:1 и Валенсија - Монако 1:0.

20.49 - ГОООЛ! Валенсија је повела већ од 4. минута голом Родрига.

20.45 - Почеле и преостале утакмице плеј-офа Лиге шампиона. Састају се Скендербег (Албанија) - Динамо Загреб (Хрватска), Селтик (Шкотска) - Малме (Шведска), Базел (Швајцарска) - Макаби Тел Авив (Израел), Рапид Беч (Аустрија) - Шахтјор Доњецк (Украјина) и Валенсија (Шпанија) - Монако (Француска). Реванш мечеви на програму су следеће недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара