Партизан поклекао у Белорусији са играчем мање

У првом мечу последњег кола квалификација за Лигу шампиона, БАТЕ Борисов је био бољи од Партизана 1:0. Шампион Србије био је равноправан ривал док је имао 11 играча на терену, али је у завршници првог полувремена остао без Марка Јевтовића, који је због два жута картона напустио игру. Реванш у Београду наредне среде.

Фудбалери Партизана имају за чим да жале после првих 90 минута дуела за пласман у друштво најбољих екипа Европе.

И поред тога што су одиграли цело друго полувреме са десеторицом због искључења Марка Јевтовића, могли су да постигну бар гол који би им дао веће шансе уочи реванша.

Трагичар сусрета био је најбољи играч Партизана ове сезоне Андрија Живковић након што је промашио две стопостотне прилике, по једну у оба полувремена.

Домаћи играчи силовито су кренули од првог знака судије Томсона, Гордејчук је два пута покушао, а много проблема одбрани црно-белих правио је и Витали Родионов. Могао је капитен БАТЕ-а два пута да се упише у стрелце, али је Живко Живковић одлично одреаговао после удараца главом.

У јеку иницијативе домаћег тима, Партизан је могао да дође до вођства. Абубакар Умару је повео контру, издржао двојицу играча и "спојио" Андрију Живковића са голом, али је чувар мреже Черник искористио лош пријем лопте младог фудбалера и спречио вођство Партизана.

Партизан је успоставио теренску иницијативу, везни ред на челу са Стефаном Бабовићем држао је лопту, али је у финишу првог дела црвени картон Јевтовићу умногоме променио ток утакмице.

Искусни Родионов се одлично заградио и "навукао" на фаул високог везисту шампиона Србије, после чега му је, чини се престрого, судија Томсон доделио други жути картон.

Логично, Партизан се у наставку бранио са свих девет играча у пољу, врло организовано, и БАТЕ није успевао да пробије чврст бедем црно-белих. Белоруси су своје прилике тражили преко центаршутева са бока, али су Балажич и Фабрисио купили те лопте.

Изабраници Зорана Милинковића чекали су своју шансу преко контри и дочекали је у 70. минуту. Агилни Оумару је послао још један иделан пас ка Живковићу, који је у ситуацији један на један са голманом БАТЕ-а прво покушао да га предибла, на шта Черник није насео и одбранио је његов ударац.

Казна за промашај уследила је неколико минута касније, када је Гордејчук у скоку после корнера био највиши за 1:0.

Фудбалери БАТЕ-а до краја дуела имали су још неколико покушаја, али је вечерас одлични Живко Живковић био једна од ретких светлих тачки у редовима шампиона Србије.

Ипак, закључак је да БАТЕ није показао превише и да би Партизан могао да у Београду надомести гол минуса.

Реванш сусрет игра се 26. августа на стадиону у Хумској.

Овако је протекао меч:

22.35 - Крај меча. 

22.29 - Измена у Партизану, Саша Илић је на терену уместо Андрије Живковића.

22.27 - Партизан има проблема са прекидима. После велике гужве након корнера, Балажиц је отклонио опасност у последњем моменту, а потом је, после новог корнера, Живковић укротио ударац једног од домаћих фудбалера. 

22.20 - Све јачи притисак БАТЕ-а, Партизан се концентрисао на одбрану свог гола. Родионов је покушао да изнуди пенал у дуелу са Балажицем, али је судија из Шкотске био на свега метар од догађаја и само одмахнуо рукама. 

22.16 - Готово идентичан корнер, и замало да БАТЕ дође до изгледне позиције, али је овај пут Живковић сјајно реаговао и избацио лопту из шеснаестерца. 

22.15 - ГОЛ! После корнера, БАТЕ долази до предности. Гордејчук је остао усамљен на петерцу и лако спровео лопту у мрежу.

22.13 - Још једна измена у домаћем тиму. Сигневич је добио прилику, из игре излази Јаблонски. 

22.12 - Колосална прилика за Партизан! Брашанац до Абубакара, овај је спојио са голом Живковића, али је голман гостију изашао као победник из овог дуела.  

22.07 - Добра акција БАТЕ-а, Жавнерчик је мудро пребацио одбрану црно-белих, Гордејчук ухватио волеј, срећом не идеално, па је био непрецизан.

22.05 - Прва измена у редовима домаћих, у игри је Стасевич, а терен напушта Володко. 

22.00 - Далеко спорији темпо у наставку, БАТЕ покушава да пробије задњу линију Партизана, за сада им то веома лоше иде.  

21.55 - Прва измена у Партизану – игру напушта Божинов, а брзоноги Трујић ће на терен. 

21.53 - Иницијатива БАТЕ-а, Партизан игра доста повученије, што је и логично, а прилику ће чекати из контранапада. 

21.50 - Абубакар је завршио на трави после једног продора, ухватио се за колено, а домаћи фудбалери нису желели да избаце лопту из игре. Морао је да реагује судија Крег Томпсон и прекине игру.

21.48 - Почео је други део игре. Нема промена. 

21.32 - Полувреме. 

21.30 - Партизан ће у другом полувремену играти са десеторицом на терену. Други жути картон је добио Марко Јевтовић. 

21.25 - Жути картон за Гордејчука, који је оборио Брашанца.

21.20 - Алексијевич је опалио по лопти са дистанце, изузетно неугодан ударац, али је Живковић још једном добро реаговао. 

21.18 - Добар напад црно-белих, Петровић је центрирао, а ударац са ивице казненог простора опробао Живковић. Ипак, из не баш изгледне позиције је шутирао преко гола. 

21.12 - Фаулиран је Живковић, на двадесетак метара од гола, искоса. Бабовић је оштро убацио, Милуновић реаговао, па ће бити корнер за Партизан. Велика гужва након убацивања из угла, али без шута ка голу. У читавој гужви је најдебљи крај извукао Абубакар, који је добио ударац у главу. 

21.10 - Партизан се полако ослобађа притиска домаћина, чија је иницијатива утихнула, али и даље прете контранападима, који, видело се, могу бити изузетно опасни.  

21.05 - Први жути картон на мечу, зарадио га је Јевтовић, због повлачења за дрес. 

21.02 - Опет озбиљна шанса за БАТЕ. Опет на исти начин, убацивање са десне стране, али опет Живковић брани ударац Родионова. 

21.00 - Феноменална прилика за Партизан! Абубакар је повукао контру, упослио Живковића, али златни "орлић" није имао добар први контакт са лоптом, па је она завршила у рукама Черника, а Живковић је остао на земљи након судара са голманом домаћих. Срећом, након указане помоћи се вратио на терен.

20.55 - Прва шанса и за црно-беле, после корнера је Фабрисио покушао главом, али није био прецизан и снажан ударац, па је лопта завршила изнад гола. 

20.50 - БАТЕ има лопту у ногама, има иницијативу у уводним минутима и имао је прву озбиљну прилику. Након продора по десној страни, Володко је центрирао, Родионов одлично шутирао главом, али је Живковић маестрално одбранио.

20.46 - Једна дуга лопта из задње линије домаћина је узмамила уздахе публике, али је, срећом, није добро прихватио један од нападача у плавим дресовима, па је завршила у наручју Живковића. 

20.45 - Почео је меч у Борисову, први напад имају црно-бели.  

20.40 - Састави тимова – БАТЕ: Черник, Жавнерчик, Пољаков, Милуновић, Младеновић, Јаблонски, Алексијевич, Хлеб, Гордејчук, Родионов, Володко. Партизан: Живковић, Петровић, Фабрисио, Балажиц, Вулићевић, Јевтовић, Брашанац, Бабовић, Абубакар, Живковић, Божинов.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара