Читај ми!

Партизан у Белорусији тражи пут ка Лиги шампиона

Белоруски БАТЕ Борисов последња је препрека фудбалерима Партизана на путу остварења циља и сна – пласмана у Лигу шампиона. Први окршај овог двомеча игра се вечерас од 20.45 на "Борисов арени".

20.00 - Познати су састави тимова.

БАТЕ: Черник, Жавнерчик, Пољаков, Милуновић, Младеновић, Јаблонски, Алексијевич, Хлеб, Гордејчук, Радионов, Володко.

Партизан: Живковић, Петровић, Фабрисио, Балажиц, Вулићевић, Јевтовић, Брашанац, Бабовић, Абубакар, Живковић, Божинов.

Иако су на путу ка Белорусији имали проблема, фудбалери београдског Партизана жељно и спремно дочекују први од два сусрета који ће одлучити хоће ли црно-бели трећи пут у клупској историји играти у најелитнијем европском такмичењу.

Противник није из категорије најзвучнијих на Старом континенту, али јесте доказан и због добрих резултата у континуитету, у тој истој Европи врло цењен. То доказује податак да су у последњих шест сезона чак четири пута били учесници Лиге шампиона.

Стратег српског шампиона Зоран Милинковић и његови изабраници свесни су тежине задатка који је пред њима, али и великог улога који носи окршај са "вечитим шампионом Белорусије".

"БАТЕ је веома компактан тим, једна врло квалитетна екипа, која не губи лако мечеве. То им је генерална карактеристика и свесни смо да ћемо морати веома добро да одиграмо два меча да бисмо прошли даље... Када смо елиминисали првака Грузије – Дилу Гори, а потом првака Румуније – Стеауу, увек смо улазили у те мечеве са једном жељом: да из два меча будемо бољи", навео је Милинковић.

Црно-бели немају већих проблема са повредама играча, па се очекује да на терен истрчи најјачи састав. Дакле: Живковић – Вулићевић, Фабио, Балажиц, Петровић – Јевтовић, Брашанац, Бабовић – Оумару, Живковић и Божинов. 

Меч на велелепној "Борисов арени" почиње у 20.45.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара