Читај ми!

Атлетик Билбао однео Суперкуп

Фудбалери Атлетик Билбаоа освојили су Суперкуп Шпаније пошто су у реванш утакмици као гости против Барселоне играли нерешено 1:1. Барселона ипак није успела да надокнади заостатак из првог меча који је у клуб из Баскије на домаћем терен, у петак, добио са убедљивих 4:0.

Атлетик је освојио други трофеј шпанског купа након што га је претходно освојио 1984. године.

Изабраници тренера Ернеста Валвердеа потпуно заслужено остварили су велики успех, до којег су дошли као финалисти државног купа.

Након бриљантне партије код куће на Сан Мамесу, где су очитали лекцију власнику трофеја и актуелном државном и европском прваку, нису устукнули ни на Ноу кампу.

Борили су се жестоко, умели да се бране, али и да припрете фавориту.

Барселона није имала шансе да надокнади велики минус из првог меча. На тренутак се учинило да може до подвига, када је Меси донео предност у завршници полувремена, међутим, Атлетик се зналачки бранио веома пожртвованом игром.

Све је решено када је престрого искључен Ђерард Пике у 57. минуту због приговора помоћном судији. Адуриз је у завршници погодио за 1:1 и већ тада славље гостујућег тима могло је да почне.

Атлетик је такође завршио са десеторицом на терену, након што је судија у финишу направио компензацију и послао Солеа у свлачионицу због прекршаја.

Два клуба поново се састају већ за шест дана, када Барселона на отварању сезоне у шпанској Примери гостује на Сан Мамесу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара