Читај ми!

Звезда у Сурдулици, Јавор дочекује ОФК Београд

Утакмицама шестог кола за викенд се наставља такмичење у Супер лиги Србије, а по први пут у Сурдулици ће наступати најтрофејнији српски клуб - Црвена звезда, који ће гостовати фудбалерима Радника. Утакмица у Сурдулици играће се у недељу од 17.00.

Екипа Радника у Супер лиги Србије игра своју дебитантску сезону, а треба истаћи да је тим из Сурдулице последњи пут на свом терену поражен у априлу 2014. године.

Радник је ове сезоне пред домаћом публиком ремизирао са Војводином 2:2, а победио је чачански Борац с 1:0, тако да тим Миодрага Божовића неће имати лак задатак.

Звезда је после лошег почетка сезоне и неколико бурних дана почела да се стабилизује. Црвено-бели су и даље једини непоражени клуб у најјачем српском такмичењу ове сезоне, али заузимају другу позицију са 11 бодова.

Они су у претходна два кола тријумфовали после преокрета над екипама Вождовца и Чукаричког, па је сигурно да у Сурдулицу путују у знатно бољем расположењу.

Утакмица у Сурдулици играће се у недељу од 17.00.

Лидер шампионата Јавор из Ивањице ће у истом термину у недељу на свом терену дочекати ОФК Београд, док ће у Лучанима Младост угостити Борац.

Фудбалери Металаца и Вождовца ремизирали су 1:1 (0:1) у Горњем Милановцу у премијерној утакмици шестог кола Суперлиге Србије.

Београдски тим повео је голом искусног Предрага Сикимића у 23, а бод Металцу донео је штопер Владимир Оташевић у 62. минуту. Нерешен исход је можда и најреалнији, пошто је Металац био нешто бољи ривал у првом полувремену, док је Вождовац након примљеног гола пола сата пре краја пропустио добре прилике преко Алена Машовића и Сикимића.

Обе екипе не могу превише да буду задовољне ремијем, пошто се налазе на дну табеле и предстоји им грчевита борба за опстанак.

Актуелни шампион Партизан је требало да се састане са Радом, међутим, та утакмица је одложена за 9. септембар на захтев црно-белих због обавеза у квалификацијама за Лигу шампиона. Такође је одложен и меч између Јагодине и Војводине, јер Новосађани у четвртак играју квалфикације за Лигу Европа. 

Резултати:
Металац - Вождовац 1:1 (Оташевић 62. - Сикимић 23)
Недеља:
Јавор – ОФК Београд (17 сати)
Младост – Борац (17)
Радник – Црвена звезда (17)
Чукарички – Раднички Ниш (19)
Нови Пазар – Спартак (19)
Одложено:
Партизан – Рад
Јагодина – Војводина

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво