Читај ми!

Евертон шокирао Саутемптон, Тотенхем испустио победу

Евертон је на гостовању шокирао фудбалере Саутемптона са 3:0 у другом колу енглеске Премијер лиге. Нова победа Лестера, Тотенхем у финишу остао без три бода. Свонси, Норич и Лестера остварили су победе.

Два гола за гостујући тим постигао је Белгијанац Ромелу Лукаку, док је тачку на убедљив тријумф ставио Баркли. Јунак меча свакако је Лукаку који је не само био ефектни реализатор два гола, већ и креатор акција.

Лукаку је прво у 22. минуту после идеалног центаршута Конеа, из високог скока главом сместио лопту у мрежу Саутемптона, да би у 45. минуту сам започео и завршио акцију – када је на асистенцију Барклија са око 16 метара из прве погодио мрежу противника.

Саутемптон, упркос сталној офанзиви у другом полувремену једноставно, није могао да нађе пут ка голу Евертона, а њихову неефикасност на крају је у 84. минуту казнио Баркли голом са око девет метара за коначних 3:0.

Српски фудбалер Душан Тадић био је стартер за Саутемптон, али је замењен на полувремену.

Тотенхем је на свом Вај харт лејну био на корак од победе против Стоука, али је у последњих 15 минута испустио два гола предности. Чинило се после првог полувремена да ће екипа Маурисија Покетина освојити прва три бода у првенству после голова Ерика Дајера и Насера Чадлија, али је Стоук преко Марка Арнаутовића и Маме Бирам Дијуфа извукао реми. 

Свонси је лако савладао Њукасл на свом терену – 2:0, а као и у сусрету против Челсија поново су голове постигли Бафетимби Гомис и Андре Ају. Александар Митровић је за "свраке" ушао је у игру у 82. минуту, а све што је успео да уради јесте да добије жути картон, што му је већ други у првенству. 

Повратник у најјачи ранг енглеског фудбала Норич био је убедљив против Сандерленда (3:1), а тријумф у гостима у Лондону забележио је и Лестер против Вест Хема – 2:1. Резултати и стрелци другог кола Премијер лиге:

Сандерленд–Норич 1:3 (Ватмур 88 - Мартин 26, Витакер 37, Редмонд 57)
Свонси–Њукасл 2:0 (Гомис 9, Ају 52)
Тотенхем–Стоук 2:2 (Дајер 19, Чадли 45 – Арнаутовић 78. пенал, Дијуф 84)
Вотфорд– Вест Бромвич Албион 0:0
Вест Хем–Лестер 1:2 (Паје 55 – Оказаки 27, Махрез 38)
Саутемптон–Евертон 0:3 (Лукаку 22, 45 – Баркли 84)

Петак:
Астон вила–Манчестер јунајтед 0:1 (Јанузај 29)

Недеља:
Кристал Палас–Арсенал (14.30)
Манчестер сити–Челси (17)

У последњем мечу кола у понедељак се састају Ливерпул–Борнмаут (21).

Табела:
Манчестер јунајтед 6 бодова, Лестер 6, Евертон 4, Свонси 4, Манчестер сити, Кристал Палас, Вест Хем, Ливерпул, Норич и Астон Вила по 3, Вотфорд 2, Челси, Њукасл, Саутемптон, Тотенхем, Стоук, ВБА 1, итд.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво