Читај ми!

Пљуште оставке у Звезди, и Терзић напустио црвено-беле

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић поднео је неопозиву оставку на ту функцију. После Славише Кокезе црвено-бели брод напустио је Предраг Ћулибрк, за њим је оставку поднео Бранко Радујко. Одлази и Ивица Тончев. Антић и Бајатовић напустили УО.

На ванредној конференцији за медије, генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић поднео је неопозиву оставку. Пре њега оставке су поднели потпредседник Ивица Тончев и чланови Управног одбора Предраг Ћулибрк и Бранко Радујко као и потпредседник Славиша Кокеза, који је то урадио јуче.

Одлазећи генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић изјавио је данас да је оставку поднео на захтев навијача и додао да је дао све од себе како би клуб бележио добре резултате, на спортском али и на финансијском плану.

"Подносим неопозиву оставку јер су то од мене затражили навијачи. Одлазим тужан и поносан, тужан јер волим Звезду, а поносан јер сам дао пун допринос. Радио сам часно и професионално, по 14 сати дневно, а првих шест месеци нисам примио плату. Приватан новац сам позајмио Звезди, и нећу га тражити назад", рекао је Терзић на ванредној конференцији за медије на Стадиону "Рајко Митић". Он је истакао да је могао боље да ради, али и подсетио да је дуг, када је дошао у клуб, био преко 50 милиона евра.

"Тада смо око два милиона евра били у блокади, преко 250 меница и без европског такмичења. Били смо пред банкротом, што је закључак финансијског ревизора и да је Звезда клинички мртва. Нико није спомињао титулу, већ стабилизацију. Годину дана касније дуг је смањен на 40 милиона евра, рад клуба није онемогућен. Добијена је лиценца, играчи више не туже клуб и имамо обезбеђене приходе компаније 'Гаспром'. Имамо пет квалитетних играча од којих очекујемо приход и план је да до краја Нове године дуг смањимо до 35 милиона евра. Управа је имала одличне резултате на плану стабилизације", истакао је Терзић. Он је рекао да не зна шта се то у последњих 15 дана променило када је у питању став навијача.

"Представник навијача је на седници Скупштине рекао да је ова управа најбоља, а шта се десило у протеклих 15 дана – не знам одговор на то питање. Свестан сам да је јавност разочарана после другог места, али морам да питам да ли је титула била реална. Ово је сезона где је освајање титуле приоритет, довели смо тренера Божовића, најбољег са ових простора. Довели смо четири квалитетна странца, а имали смо у плану још толико долазака. Свестан сам да смо лоше одиграли на старту Суперлиге и да смо елиминисани из Европе."

Терзић је додао да су навијачи инсистирали да тренер Божовић остане, упркос томе што је најавио да ће отићи заједно са њим.

"Навијачи одмах траже резултате, самим тим и оставке и навели су да екипа игра слабо. Божовић је нудио оставку, али навијачи његову нису желели. Шизофрен захтев, како су сами изјавили. Познајући снагу навијача, Управни одбор није хтео да се конфронтира са њима и расписао је изборе. Навијачи се нису сложили и одмах су захтевали оставке. Стојим на услузи клубу да се не би блокирао његов рад и остаћу до избора новог руководства. Новој управи желим срећу у раду и много успеха", закључио је Терзић и додао да ће, без обзира на то што је јуче рекао да су стопирани трансфери, данас чланови клуба постати Доналд и Плавшић, како би имали право наступа у наредном колу против Вождовца.

Нова оставка: Бајатовић напустио УО Црвене звезде 

И члан Управног одбора Душан Бајатовић поднео је неопозиву оставку.

"Поштовани, подносим неопозиву оставку на чланство у Управном одбору фудбалског клуба Црвена звезда. Прихватио сам да будем члан Управног одбора са идејом да Црвена звезда, која за мене представља националну институцију, преброди тешкоће које је имала у раду. То сам у претходно периоду и чинио, колико су ми обавезе дозвољавале. С обзиром на најновија дешавања, која су позната широј јавности, сматрам да је најцелисходније да поднесем оставку", написао је Бајатовић у саопштењу.

Он је осми члан УО клуба који је поднео оставку, након што су то претходно учинили потпредседници Ивица Тончев и Славиша Кокеза, генерални директор Звездан Терзић, као и Александар Антић, Предраг Ћулибрк, Бранко Радујко и Бранислав Ђурђевић.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво