Читај ми!

Кокеза напустио Звезду

Славиша Кокеза од данас није члан Управног одбора Црвене звезде. Кокеза је поднео оставку на ту функцију због "љубави према Звезди", али и због незадовољства навијача и неслагања са радом других чланова управе. Живео сам за Звезду, а не од Звезде, поручио је Кокеза.

Члан Управног одбора Фудбалског клуба Црвена звезда Славиша Кокеза обавестио је јавност да је поднео оставку на ту функцију и да од данас не учествује у раду клуба.

Он је као разлог одласка навео своју љубав према Звезди, али је наговестио и да одлази због незадовољства навијача и неслагања са радом других чланова управе.

"За мене је ово тежак тренутак, јер, за разлику од многих, у нашу Звезду сам ушао како бих помогао, а не како бих било шта лично добио и стекао. Дужан сам и да положим рачуне јавности за свој рад. У Црвену звезду сам донео и приложио, опет лично, не безначајна финансијска средства, а на рачун Црвене звезде нисам ни кафу попио, а камоли примио плату, телефон, или било шта слично", написао је Кокеза у писму јавности, достављеном агенцији Бета.

Звезда ову сезону није почела према плановима, што је изазвало бурне реакције у управи, али и код навијача, који су врло утицајни у клубу. Кокеза није написао директно због кога одлази, али је наговестио да је то због незадовољства навијача и рада других чланова управе.

"Зашто подносим оставку? Зато што други траже? Зато што север, или његов део то хоће? Или, зато што је то добро организовано са неким другим члановима Управног одбора, како би се дочепали фотеља, или, да будем прецизан, јер тако мисле да могу додатно да зарађују на грбачи Звезде?", написао је Кокеза.

"Подносим оставку јер волим Звезду. У њој сам био искључиво из љубави, а знам да искрени звездаши ту нашу страст и те како разумеју. Живео сам за Звезду, а не од Звезде, али ми је јасно да део северне трибине не поштује оне који Звезди дају, већ само оне који од Звезде узимају, и за себе и за своје пријатеље, и чланове породица", навео је један од потпредседника Фудбалског савеза Србије.

Кокеза је навео и да су у последње две године из других спортских секција "избачени или перфидно склоњени они који су Звезди давали, а хваљени и подржавани само они који су од ње отимали".

Кокеза је навео и да у последње две године "катастрофалан дуг" Звезде није увећан, као и да тренер Миодраг Божовић има све играче које је тражио, и да зато не разуме у чему је кривица управе.

"Баш зато што нисам схватио, и баш зато што знам да нечији туђи интереси стоје изнад свега, подносим оставку, и уздигнуте главе одлазим из Црвене звезде, у нади да мој клуб неће прихватити уличарске методе разрачунавања са онима који клуб воле и да ће Црвена звезда у будућности бити јача и снажнија него што је данас. Лично, бићу увек уз Црвену звезду и то нико и никада неће моћи да ми забрани", навео је Кокеза.

Сада већ бивши функционер Звезде пожелео је управи срећу у раду.

"Надам се да ћете пронаћи оне који ће нешто дати за Звезду, а не само да се праве паметни, узимају, или управљају туђим новцем", написао је Славиша Кокеза.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара