Читај ми!

Суперлига: Борац на врху, првенци Рада, Спартака и ОФК Београда

Борац забележио и трећу победу у сезони, овога пута против Чукаричког - 1:0. Чачани усамљени на првом месту на табели. Фудбалери Рада и суботичког Спартака постигли су сигурне победе, док је ОФК Београд тек после преокрета славио против градског ривала Вождовца, у утакмицама трећег кола Суперлиге Србије. Сва три тима забележила су прве победе у новој сезони.

Фудбалери Борца савладали су у Чачку екипу београдског Чукаричког са 1:0 (1:0) и преузели вођство на табели Супер лиге Србије.

У последњој суботњој утакмици 3. кола вођена је велика и изједначена борба, а Чачани су драгоцен успех остварили захваљујући поготку Јевтовића још у првом минуту сусрета.

Борац је трећом победом заредом једини тим с максималним учинком ове сезоне, док је Чукарички претрпео први пораз и потврдио кризу после елиминације у квалификацијама за Лигу Европе од азербејџанске Габале.

Фудбалери Рада, Спаратака и ОФК Београда остварили су прве овосезонске првенствене победе у утакмицама трећег кола Суперлиге Србије.

Рад је на свом терену победио Радник из Сурдулице са 4:1.

Домаћи су повели у шестом минуту голом Милорада Дабића, а вођство је удвостручио Немања Арсенијевић у 21. минуту. Милан Ћулум смањио је заостатак у 32. минуту, а два гола предности "грађевинарима" донео је Урош Ненадовић у 79. минуту. Коначан резултат поставио је Немања Михајловић у 83. минуту.

Рад је тако остварио прву победу у сезони, налази се у групи екипа са по четири бода и заузима шесто место, док Радник има два бода на 13. месту.

Фудбалери Спартака победили су у Суботици Младост из Лучана са 2:0.

Голове су постигли Милан Макарић у 39. минуту и Стефан Милошевић у 78. минуту.

Спартак има четири бода и 10. је на табели, а Младост са истим бројем бодова заузима седмо место.

Фудбалери ОФК Београда победили су као домаћини Вождовац са 2:1.

Вождовац је повео у 12. минуту голом Предрага Сикимића, а прве бодове "романтичарима" донели су Миљан Шкрбић и Ивица Јовановић головима у 74. и 84. минуту.

ОФК Београд је 12. на табели са три бода, а Вождовац са истим бројем бодова заузима 11. место.

У последњем мечу дана, Борац је у Чачку савладао екипу Чукаричког са 1:0, а стрелац јединог гола био је Јевтовић у првом минуту утакмице.

Резултати и стрелци:

Рад–Радник 4:1 (Дабић 6, Арсенијевић 21. пенал, Ненадовић 77, Михајловић 83 – Ћулум 32)

ОФК Београд–Вождовац 2:1 (Шкрбић 75, Јовановић 84. пенал – Сикимић 12)

Спартак–Младост 2:0 (Макарић 39, Милошевић 78)

Борац-Чукарички 1:0 (Јевтовић 1)

Одиграно данас:

Нови Пазар–Партизан 3:2 (Павловић 21. пенал, Ашковски 26, 72 – Трујић 12, Којић 45)

Одиграно у петак: Црвена звезда–Раднички Ниш 1:1.

У преосталим мечевима трећег кола Суперлиге у недељу се састају Јагодина– - Металац (19) и Војводина–Јавор (20).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво