Читај ми!

Видал четири године у Бајерну!

Досадашњи фудбалер Јувентуса Артуро Видал потписао је четворогодишњи уговор са Бајерном из Минхена.

Бајерн није саопштио финансијске детаље уговора, али су италијански медији пренели да је немачки клуб платио 36 милиона евра и да би трансфер могао да достигне 40 милиона евра са премијама.

"Желео сам да направим још један велики корак у каријери. Желим и даље да се развијам и желим да освајам важне титуле, као што је Лига шампиона, а Бајерн видим као добру прилику за то", рекао је Видал за сајт шампиона Немачке.

Ако су наводи тачни, 28-годишњи чилеански репрезентативац ће бити један од наскупљих фудбалера у Бундеслиги. Видал је већ играо у Немачкој, од 2007. до 2011. године када је био члан Бајера из Леверкузена. Он је за то време одиграо 117 првенствених утакмица, постигао 15 голова и имао 21 асистенцију.

Видал је 2011. године прешао у Јувентус за који је одиграо 171 утакмицу и постигао 48 голова. Са црно-белима је освојио четири шампионске титуле, два Суперкупа Италије, Куп Италије и играо је ове године у финалу Лиге шампиона, које је Јувентус изгубио од Барселоне са 1:3.

Видал је одиграо 69 утакмица за репрезентацију Чилеа и постигао 12 голова, а са државним тимом је 5. јула освојио Куп Америке, победом над Аргентином после извођења једанаестераца.

Он је међу 10 играча кандидованих за најбољег фудбалера Европе. Од петорице кандидованих играча Јувентуса, у торинском клубу су остали само голман Ђанлуиђи Буфон и фудбалер средине терена Пол Погба. Андреа Пирло је отишао у Њујорк сити, а Карлос Тевес се вратио у Бока јуниорс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се