Читај ми!

Албанија–Србија, најважнији меч у историји

Више од два месеца остало је до дуела Албаније и Србије у квалификацијама за Европско првенство, али је атмосфера у Тирани и Скадру таква да се чини да меч почиње за неколико сати.

Премијер Албаније Еди Рама "наредио" је надлежнима за организацију утакмице са Србијом да све мора да протекне по највишим европским стандардима, а у ту сврху неће жалити ни новац, на шта упућује и податак да је само за реновирање стадиона у Скадру издвојено чак 12 милиона евра.

Иако је првобитни план предвиђао да Албанија дочека Србију у Елбасану, након недавне Рамине преписке са премијером Србије Александром Вучићем, а после одлуке Суда у Лозани да Албанцима додели бодове са прекинутог меча у Београду, донета је одлука да се меч игра у Скадру.

Како наводе локални медији, реч је о најважнијој утакмици у историји албанског фудбала, а требало би да премијер Србије тај меч гледа уживо заједно са албанским колегом.

Радови на Стадиону "Лоро Борићи", који носи име по некадашњем познатом албанском фудбалеру, у пуном су јеку, а Рама ће на данашњем састанку са председником Савеза Арманом Дуком, министрима одбране и полиције, као и са безбедносним службама инсистирати да све протекне "по највишим европским стандардима".

Реновирање стадиона ће, како је најављено, сигурно бити завршено на време, а после тога његов капацитет износиће 17.000 гледалаца.

Иако је Србија изгубила све шансе да се квалификује на првенство Европе, предстојећи меч у Албанији биће више од обичне утакмице – због прилике коју имају Албанци, јер би им победа скоро донела први пласман у историји, али и због Вучићеве поруке Рами да ће Србија победити његову репрезентацију на терену, без обзира на то где се буде играло.

Утакмица у Београду прошлог октобра прекинута је у 41. минуту након што се изнад стадиона појавио дрон са заставом тзв. велике Албаније.

УЕФА је првобитно регистровала меч са 3:0 за Србију, јер Албанци нису хтели да се врате на терен, али је Суд за спортску арбитражу променио ту одлуку и победу доделио Албанији.

Утакмица Србије и Албаније у Скадру игра се 8. октобра.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се