Венгер: Успаничим се због пензије

Арсен Венгер често размишља о пензији, али не дуже од неколико секунди, јер се успаничи од помисли да се повуче из фудбала.

Менаџер Арсенала Арсен Венгер открио је да почне да паничи када размишља о пензији, због чега не планира скоро да се повуче из фудбала.

"Пензија? Да, понекад ми то падне на памет, али не размишљам о томе дуже од пет секунди јер се успаничим. Када смо играли против Манчестер јунајтеда, срео сам након утакмице Алекса Фергусона. Питао сам га: 'Хајде, зар ти не недостаје? Он је рекао: 'Не'. Имао је довољно. Одлази на сваку утакмицу. Али он има коња. Ја немам коње", рекао је Венгер за британски Гардијан.

Венгер ће у октобру напунити 66 година, а у Арсенал је стигао 1996. године и у првој сезони је освојио Лига куп и ФА куп. Међутим, лондонски клуб је од тада освојио само још две титуле, а последњу 2004. године.

Венгер је додао да се фудбал у последњих неколико година много променио и оценио да много у савременом фудбалу зависи од новца.

"Фудбал се мења из дана у дан. То је велики квалитет. После сваког пораза људи се питају: 'Шта ради овај човек?'. Преиспитују те свака три дана. Свака три дана си на испиту", рекао је Венгер.

"У Шпанији само две екипи могу освојити првенство, у Немачкој једна, а то су променила нова правила. Сигурно нећемо видети Нотингем Форест да поновно освоји европски куп. Данас све зависи од финансија, клуб који има веће ресурсе има и бољу екипу", додао је он.

Арсенал је прошле сезоне заузео треће место у Премијер лиги са 75 бодова, 12 мање од шампиона Челсија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије