Читај ми!

Хулк: У скоро свакој утакмици ме вређају

Фудбалер Зенита из Санкт Петербурга Бразилац Хулк рекао је да га у скоро свакој утакмици у Русији вређају на расној основи и да страхује да би то могло да окаља углед земље која ће 2018. године бити домаћин Светског првенства.

"Ако се расистички инциденти догоде на Светском првенству то ће бити врло ружно. То се углавном дешава када руски клубови играју домаће лиге, када то не дође до светске јавности. Мени се то дешава скоро у свакој утакмици. Прво сам се љутио, али сам схватио да то не помаже па само пошаљем пољубац навијачима и покушавам да се не наљутим", рекао је Хулк, пренели су британски медији.

Фудбалер Уфе Гањанин Емануел Фримпонг рекао је да су га навијачи вређали на расној основи током утакмице са Спартаком из Москве, у петак у првом колу Премијер лиге.

Он је искључен због увредљивог гестикулирања према навијачима Спартака и суочава се са суспензијом од две до четири утакмице.

"Бићу кажњен због тога што су ме вређали... а ипак ће се Светско првенство одржати у овој земљи", навео је Фримпонг на Твитеру.

Московски клубови Спартак и Торпедо су прошле сезоне били кажњени јер су њихови навијачи вређали Хулка опонашајући мајмунске звуке.

У главном граду Русије ће се играти финална утакмица Mундијала 2018. године.

Тренер Зенита Андре Виљас Боаш рекао је после утакмице са Торпедом да су увреде "катастрофа за руски фудбал".

"Увреде, расистичке увреде Хулку ће обићи свет и такву слику шаље руска Премијер лига", рекао је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије