Читај ми!

"Змајеви" се гостили на Бањици, историјски бод Радника

Фудбалери Вождовца победили су у гостима Рад са 2:0 у првом колу Супер лиге Србије, док су Спартак и Радник из Сурдулице одиграли 0:0 у другом поподневном мечу. Младост убедљиво славила у Јагодини, Јавор однео бодове из Новог Пазара.

Голове за Вождовац постигли су Марко Адамовић у 30. и Борислав Терзић у 76. минуту.
Вождовац је имао иницијативу од почетка меча, који је одигран по тешким условима, али је Рад био први који је имао изгледне шансе.

Судија је средином првог полувремена зауставио игру да би се играчи освежили, а одмах после тога домаћин је кренуо у напад. Немања Михајловић и Немања Арсенијевић избили су практично сами испред голмана "змајева" Зорана Поповића, али нису успели да се снађу.

Те пропусте одмах су "платили" из контранапада. Обиора Одита искористио је грешку Милоша Обрадовића, узео му лопту и додао до Предрага Сикимића, који је одмах шутирао. Голман Дарко Дејановић је одбио лопту, али је на њу натрчао Адамовић и постигао гол за 1:0.

Оба тима заиграла су брже и одлучније након овога. Рад је појачао иницијативу и опседао је гол гостију у другом полувремену. Вождовац се углавном повукао и играо на контранападе, а Поповић је у неколико наврата спасавао своју мрежу.

Када је темпо мало опао у финишу меча, Немања Златковић је пробио по боку и затим проиграо Терзића, који је рутински савладао Дејановића.

На северу, Спартак је на Градском стадиону у Суботици нападао у првом полувремену, али није успевао да постигне гол. Нови суперлигаш се у другом полувремену мало отворио, али је на крају освојио бод по који је очигледно дошао.

Резултати и стрелци 1. кола:

Рад - Вождовац 0:2 (Адамовић 30, Терзић 76)

Спартак - Радник Сурдулица 0:0

Јагодина - Младост Лучани 0:3 (Големић 41п, Мијић 42, Јовановић 70)

Нови Пазар - Јавор 0:1 (Ађуру 83)

Недеља:

ОФК Београд - Црвена звезда (17)

Војводина - Чукарички (19)

Одиграно у петак:

Борац Чачак - Раднички 2:1 (0:1)

Партизан - Металац 4:0 (3:0)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије