Читај ми!

Звезда: Дуг 41.134.000 евра, Терзић гарантује титулу

Седница Скупштине ФК Црвена звезда увек је занимљива и догађајима берићетна згода. На данашњој, откривено је да дуг клуба са стадиона "Рајко Митић" износи 41.134.000 евра, али са надом да би могао да буде спуштен чак и на 35 милиона. Генерални директор Звездан Терзић, и поред не баш блиставих издања на почетку сезоне, уверава да ће Звезда на крају шампионата бити прва.

Дуг Фудбалског клуба Црвена звезда износио је, закључно са 1. јуном, 41.134.000 евра, саопштено је на седници Скупштине.

Пословни директор Звезде Стефан Пантовић истакао је да се очекује да дуг до краја године буде 39 милиона, а генерални директор Звездан Терзић казао је да он може у одређеном случају да падне и на 35 милиона.

Пантовић је навео да је приход од трансфера 2013. године био 5.720.511 евра, а 2014. 881.995, дакле седам пута мањи, а све због неучешћа у квалификацијама за Лигу шампиона.

Председник Звезде Светозар Мијаиловић рекао је да су учињени значајни напори да се клуб стабилизује, с обзиром на то да је било доведено у питање и учешће у домаћем такмичењу.

Мијаиловић је казао да је остварен циљ да се подмлади екипа, али да су изостали спортски резултати, пошто екипа прошле сезоне није одбранила шампионску титулу.

"Спортски резултат који је зацртан није остварен, изгубили смо титулу. У условима у којима смо радили није било реално остварити више", казао је председник црвено-белих.

Он је истакао да је циљ клуба у предстојећој сезони титула, развој омладинске школе и пласман у групну фазу неког европског такмичења.

"Моћан тим је генератор за решавање свих питања пред којима се клуб налази, а за то су потребне финансије и више времена. Жеља постоји код свих, али она није усклађена са реалним могућностима. Сви смо свесни тога. Терет старих дугова онемогућује текући живот", рекао је Мијаиловић.

Скупштина се уочи седнице опростила од преминулих чланова клуба Константина Зечевића, Сибина Стојановића, Радомира Вукчевића, Аце Радосављевића и Горана Гогић.

Седница је била на ивици кворума, с обзиром на то да је од 146 чланова било присутно 65, док је овлашћења пренело њих 10 који нису могли да дођу.

На седници Скупштине су и потврђени нови чланови Управног одбора Миљко Ристић и Бранко Ковачевић.

Терзић: Титула ће се вратити на Маракану, Каират није реална слика  

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је да гарантује да ће тај фудбалски клуб освојити титулу шампиона Србије ове сезоне.

"Титула мора да се освоји ове сезоне, нема простора за било какав алиби. Гарантујем да ћемо реализовати план, убеђен сам, ангажовали смо најбољег тренера са ових простора, довели четири квалитетна странца, сачували тим од прошле сезоне", рекао је Терзић.

Он је додао да рана елиминација у првом колу квалификација за Лигу Европе боли све звездаше и да то више не сме да се дешава.

"Звезда никада више не сме да дозволи да испадне од казахстанске екипе, без обзира на околности. Резултат и игра није реална слика коју ћете гледати наредне сезоне", рекао је Терзић.

Према његовим речима, прошла сезона је била једна од најтежих у историји клуба, али не жели да "јадикује и да се правда".

"Тешко се може надоместити оно што је девастирано у дужем временском периоду", истакао је он.

Он је додао да је свестан да је изгубљено поверење звездаша нешто што мучи клуб.

"Поверење се стиче одговорним радом и резултатом. Звездашка јавност је разочарана другим местом, али треба поставити питање да ли је освајање титуле било реално. Били смо у раскораку између жеље и могућности", рекао је генерални директор Звезде.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара