Читај ми!

Данас мали београдски обрачун, Звезда игра у недељу

Данас и у недељу играју се и остали мечеви првог кола Суперлиге Србије. У 17.00 почеће дуел Рада и Вождовца, док ће у 19.00 повратник у Супер лигу Јавор гостовати Новом Пазару. Јагодина ће у 19.00 на свом стадиону дочекати лучанску Младост. Партизан и Борац победама су отворили сезону.

Звезда после ране елиминације из Европе сав фокус има ка Суперлиги, коју стартује гостовањем на Врачару против ОФК Београда.

Црвено-бели у односу на прошлу сезону имају новог тренера Миодрага Божовића, који има доста проблема око склапања тима због повреда.

Дерби рунде игра се у Новом Саду где Војводина дочекује Чукарички, а обе екипе меч дочекују после одличних игара у квалификацијама у Лиги Европе и победа у првим мечевима над Спартаксом (3:0), односно Габалом (1:0).

Од осталих утакмица издваја се мали београдски обрачун између Рада и Вождовца, док повратник у елитни ранг српског фудбала Јавор гостује у Новом Пазару.

Суперлига ове сезоне се игра по новом систему, остао је исти број тимова (16), али је уведен плеј-оф и плеј-аут који ће бити по трокружном систему. Новина је да ће се бодови делити после 30. кола како би првенство било занимљивије.

Парови првог кола Суперлиге:

Борац Чачак - Раднички 2:1 (Јевтовић 61, Крстић 73 - Земљанухин 37)
Партизан - Металац 4:0 (А.Живковић 15, Умару 19, Божинов 30, С.Илић 90+1)

Данас: Рад - Вождовац (17), Спартак - Радник Сурдулица (17), Јагодина - Младост Лучани (19), Нови Пазар - Јавор (19).
Недеља: ОФК Београд - Црвена звезда (17), Војводина - Чукарички (19).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије