Читај ми!

Пораз Сарајева на Кошеву, Малтежани шокирали Макаби

Фудбалери Сарајева доживели су пораз од пољског Леха са 0:2 у првој утакмици 2. кола квалификација за Лигу шампиона. Подвиг је остварио Хибернианс победом над Макабијем из Тел Авива 2:1.

Фудбалери Сарајева нису успели у "паклу" Кошева да савладају фаворизовани пољски Лех који са два гола предности мирно очекује реванш.

Невероватан подвиг остварили су играчи Хибернианса победом над Макабијем из Тел Авива који предводи Славиша Јокановић са 2:1 на домаћем терену.

Утакмица је почела "по плану" за госте који су повели преко Игиебора у 22. минуту. Ипак, у 74. Јоргинхо погађа за 1:1, да би у 85. Лимадонео победу свом тиму.

Хибернианс се у овом мечу уопште није бранио, већ је упутио чак 17 шутева ка голу противника, у односу на осам Макабија.

Норвешки Молде завршио је посао код куће у сусрету са јерменским Пјуником (5:0), а сигурним победама на гостујућем терену са по 2:0 против Сарајева и Тренчина на корак од коначног успеха су пољски Лех у румунска Стеауа.

Изненађење представља и пораз бугарског Лудогореца код куће од молдавског Милсамија (1:0).

Резултати првих утакмица 2. кола квалификација:

Вентспилс (Летонија) - Хелсинки (Финска) 1:3 (0:0), АПОЕЛ Никозија (Кипар) - Вардар (Македонија) 0:0, Митјиланд (Данска) - Линколн (Гибралтар) 1:0, Лудогорец (Бугарска) - Милсами (Молдавија) 0:1, Хибернијанс (Малта) - Макаби Тел Авив (Израел) 2:1, Молде (Норвешка) - Пјуник Јереван (Јерменија) 5:0, ТНС (Велс) - Видеотон (Мађарска) 0:1, Скендербег (Албанија) - Крусадирс (С.Ирска) 4:1, Марибор (Словенија) - Астана (Казахстан) 1:0, Тренчин (Словачка) - Стеауа (Румунија) 0:2, Партизан (Србија) - Дила Гори (Грузија) 1:0, Сарајево (БиХ) - Лех Познањ (Пољска) 0:2.

У преосталим мечевима у среду се састају Карабах (Азербејџан) - Рудар Пљевља (Црна Гора), Малме (Шведска) - Жалгирис (Литванија), БАТЕ Борисов (Белорусија) - Дандалк (Ирска), Селтик (Шкотска) - Стјарнан (Исланд) и Динамо Загреб (Хрватска) - Фола Еш (Луксембург).

Реванш утакмице на програму су следече недеље.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара