Читај ми!

"Минималац" Партизана пред реванш у Грузији

Партизан – Дила Гори 1:0 (крај). Фудбалери Партизана минималном победом почели су овогодишњи поход на Лигу шампиона. Шампион Србије голом Стефана Бабовића савладао екипу Дила Гори, шампиона Грузије. Реванш меч је на програму за седам дана.

Фудбалери Партизана победом су започели јуриш на групну фазу Лиге шампиона, пошто су на свом терену са 1:0 савладали изузетно чврсту екипу Диле Гори, голом Стефана Бабовића у 83. минуту из слободног ударца.

Партизан са минималном победом и, што је можда и важније, без примљеног гола за седам дана игра реванш меч у Грузији, а према ономе што су приказали шампиони Грузије, црно-бели не би требало да имају већих проблема да се пласирају у наредну рунду квалификација.

Више од 15.000 навијача Партизана направило је сјајну атмосферу у пријатној јулској ноћи. Црно-бели су ношени песмом са трибина кренули врло агресивно, што је донело и прву прилику на мечу – у петом минуту ударац главом Брашанца завршио је тик поред стативе голмана Шевченка.

Ређале су се полуприлике црно-белих пред голом шампиона Грузије. Ипак, покушаји Бабовића и Божинова били су непрецизни, док је Шевченко у два наврата зауставио ударце веома агилног Нинковића.

Гости су се, врло очигледно, фокусирали на одбрану свог гола. У ретким ситуацијама покушавали су брзим контранападима да угрозе гол Живковића, али одбрана Партизана лако је излазила на крај са усамљеним Мартсваладзеом.

Слична игра виђена је и у наставку меча. Црно-бели су диктирали темпо, али никако нису успевали да створе озбиљнију прилику пред голом противника.

Покушао је Зоран Милинковић са изменама, па су Андрија Живковић, Саша Илић и Иван Шапоњић на терену заменили Абубакара, Нинковића и Божинова.

А онда, у 82. минуту дошао је и тренутак одлуке, бар што се овог меча тиче. Живковић је изнудио један прекршај неколико метара изван казненог простора грузијске екипе, а Палавандишвили је добио други жути картон.

Стефан Бабовић, којем није много тога полазило за руком на овом мечу, изванредно је извео слободан ударац и донео велику радост навијачима Партизана.

Имали су црно-бели прилику и да удвоструче предност, али је шут Јевтовића, после индиректног ударца са петерца гостију, "одбранио" Брашанац, који се нашао на погрешном месту.

Партизан је тако стекао минималну предност пред реванш у Грузији. Иако се Дила Гори показала као организована екипа, нарочито у дефанзиви, шампион Србије је квалитетнији тим, што би морао да покаже и на гостујућем терену.

Овако је протекао меч у Београду:

22.39 – Крај, Партизан – Дила Гори 1:0.

Стигао је Партизан до победе, вероватно не убедљиве колико су у табору црно-белих очекивали. Ипак, победа без примљеног гола требало би да буде довољан залог пред реванш у Грузији.

22.34 – Индиректан ударац за Партизан на пет метара од гола Шевченка, живи зид је на гол-линији.

22.33 – Истекао је 90. минут меча, играће се још пет минута надокнаде времена.

22.25 – ГОООООЛЛЛ! Ако није могло из акције, може из прекида. Фантастично је слободан ударац извео Стефан Бабовић, Шевченко је немоћан, Партизан коначно стиже до гола.

22.24 – Партизан ће у последњих 10 минута играти са играчем више на терену. Други жути картон, аутоматски и искључење, зарадио је Палавандишвили.

22.19 – И последњу измену врши Зоран Милинковић. Ван игре је Валери Божинов, уместо њега на терен улази још један "златни орлић" Иван Шапоњић.

22.14 – Партизанов диригент коначно у игри. Саша Илић у 72. минуту замењује запаженог Николу Нинковића. Трака је око руке капитена.

22.03 – Настављају се налети црно-белих као у првом полувремену. У 60. минуту покушава Брашанац, али његов ударац одседа на горњој страни пречке.

22.02 – Прва измена у тиму Партизана, уместо Абубакара у игри је Андрија Живковић.

21.48 – Настављен је меч на стадиону Партизана.

21.31 – Полувреме, без голова.

Партизан много бољи ривал у првих 45 минута, недостаје реализација. Гости запретили из ретких контранапада.

21.08 – Половина игре у првом полувремену. Партизан је бољи ривал, константно напада, једину праву прилику пропустио је Брашанац у петом минуту сусрета.

Гости делују незаинтересовано у нападу, једини циљ им је одбрана сопственог гола.

20.46 – Почео меч у Београду.

20.40 – Нешто више од 15.000 навијача на стадиону Партизана очекује почетак меча.

20.10 – Селектор омладинске репрезентације Србије Вељко Пауновић појавио се на атлетској стази на стадиону Партизана и доживео праве овације 45 минута пре почетка меча.

19.50 – Познати су и састави тимова:

Партизан: Живковић, Вулићевић, Балажиц, Ћирковић, Петровић, Јевтовић, Брашанац, Бабовић, Нинковић, Оумару, Божинов.

Дила Гори: Шевченко, Куртсилава, Квакадзе, Квирквелија, Наваловски, Папава, Размадзе, Гвалија, Илуридзе, Палавандишвили, Мартсваладзе.

Главни судија меча је Бастијан Данкерт из Немачке.

19.45 – Сат времена пре почетка меча, велики број навијача Партизана још је испред стадиона.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара