Читај ми!

Црно-бели јуриш на Лигу шампиона

Осми пут узастопно, Партизан креће у европску авантуру и покушава да се домогне елитног европског клупског такмичења. Екипа из Хумске се добро појачала, многи сматрају да је јача него прошле (шампионске) сезоне. Први ривал на путу који води у друштво најбољих екипа Старог континента биће грузијски шампион Дила Гори.

На страни црно-белих би требало да је све – пре свега квалитет, али и искуство и свакако публика пред каквом Грузини ретко када имају прилику да играју.

"Парни ваљак" је довео петорицу појачања у овом прелазном року, од којих ће тројица вечерас заиграти од првог минута. У питању су Валери Божинов, чији играчки педигре га чини најзвучнијим појачањем не само Партизана већ и било ког српског фудбала могуће и неколико сезона уназад.

На позицији задњег везног први пут као фудбалер Партизана на терен ће истрчати млади Марко Јевтовић, испред кога ће бити стационирани Дарко Брашанац и капитен у одсуству Саше Илића, Стефан Бабовић.

Никола Нинковић иде на леви бок, док ће на десном бити још један новајлија који је познат домаћој публици, Абубакар Оумару.

Задња линија неће бити она пројектована иницијално да почне овај сусрет. Уместо повређеног бразилског штопера Фабриција Дорнеласа, иначе још једног новопридошлог фудбалера, на терену ће бити Лазар Ћирковић. До њега ће Грегор Балажић, а два бела ће бити Немања Петровић и Мирослав Вулићевић. На голу је Живко Живковић.

У табору Партизана уверени су да су спремни, да су се појачања добро уклопила и да, сви заједно, чине квалитетну целину способну да одговори великим захтевима публике. То мишљење углавном деле и они који су имали прилику да посматрају игре српског шампиона у припремном периоду. 

Испред Партизана је још једна узбудљива сезоне у коју идемо са највећим амбицијама. Ми смо велики клуб, имамо квалитетне играче и верујемо да можемо да остваримо такмичарске циљеве", навео је Милинковић.

Меч на стадиону Партизана почиње од 20.45, а директан пренос можете пратити на нашем Првом програму.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара