Читај ми!

Милинковић: Квалитетни смо, наше амбиције су највеће

Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић рекао је да поштује екипу Дила Гори, али да очекује да ће његова екипа проћи у наредну фазу квалификација за Лигу шампиона.

"Оно што Партизан жели јесте пролаз у ове две утакмице. Дај боже да сутра решимо све... С обзиром да је старт сезоне и да је прва утакмица, то увек отвара разна питања и дилеме, али верујем да ћемо одговорити сваком изазову", рекао је Милинковић.

Прва утакмица другог кола квалификација за Лигу шампиона између Партизана и екипе Дила Гори игра се у уторак на стадиону у Хумској. Реванш је за недељу дана у Грузији.

"Испред Партизана је још једна узбудљива сезоне у коју идемо са највећим амбијицама. Ми смо велики клуб, имамо квалитетне играче и верујемо да можемо да остваримо такмичарске циљеве", навео је Милинковић.

Тренер Партизана је навео да су црно-бели, и поред тога што Дила није одиграла много припремних утакмица, успели да прикупе довољно информација о начину игре грузијске екипе.

"За нама је месец дана напорног рада и сви једва чекамо да сезона крене... Дилу заиста дочекујемо са респектом, то је екипа која зна и уме да игра фудбал, има амбиције као ми. То је екипа која хоће да игра, ослањају се на руску школу, много трче и физички су снажни", казао је Милинковић.

На питање да ли ће омладински репрезентативци Србије Андрија Живковић, Иван Шапоњић и Миладин Стевановић конкурисати за тим иако су се касније прикључили тиму, Милинковић је одговорио потврдно.

"Биће у конкуренцији за сутрашњу утакмицу. То су млади људи, они ће брзо ухватити ритам. Мислим да ће врло брзо достићи физички ниво који је нама потребан", рекао је Милинковић.

Он је рекао да нема кадровских проблема пред сутрашњи меч, да су сви играчи здрави осим Фабриција Дорнеласа, који је на припремама повредио задњу ложу. Милинковић је додао да очекује да ће Фабрицио већ наредне недеље почети да тренира.

Фудбалер црно-белих Стефан Бабовић рекао је да ће његова екипа већ сутра покушати да реши питање победника овог двомеча.

"Ми више нисмо светска сила у фудбалу, никоме не можемо да претимо и екипу Дила Гори би требало озбиљно да схватимо. Покушаћемо да решимо питање проласка већ сутра, оптимистично улазимо у дуел. Знамо који грб носимо и то морамо да бранимо... Нисам најбољи прогнозер, али два гола разлике је нешто што бисмо желели", рекао је Бабовић.

Он се осврнуо и на промене које су се догодиле у Партизану, говорио је о играчима који су овог лета појачали црно-беле.

"Задовољни смо оним што смо урадили, довели смо права појачања, мислим да смо јачи него прошле сезоне. Партизану су увек потребна појачања, као и свим великим клубовима, а посебно је то било јасно после изгубљеног финала Купа против Чукаричког. Клуб је довео екстра појачања с обзиром на финансијску ситуацију и на њима је да оправдају ту улогу", истакао је Бабовић.

Утакмица између Партизана и екипе Дила Гори игра се сутра од 20.45.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара