Читај ми!

Мамићи ухапшени на хрватско-словеначкој граници!

Председник и тренер загребачког Динама, Здравко и Зоран Мамић, ухапшени су на граници између Хрватске и Словеније, пошто је Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) покренула истрагу против њих.

Мамићи су заустављени на граници и приведени од стране хрватске полиције, а са њима су њихови адвокати Јадранка Слоковић и Чедо Продановић, преноси Хина.

"Пошто су извршни председник Динама Здравко Мамић и тренер Зоран Мамић од својих авоката сазнали да је УСКОК за њих затражио истражни затвор, а ради мира тима и клуба, одлучили су се за повратак у Хрватску како би одмах, сарађујући са истражитељима, одговорили на сва питања с циљем доказивања своје невиности", наводи се у саопштењу Динама.

Поред браће Мамић, УСКОК је затражио и хапшење извршног директора Хрватског фудбалског савеза Дамира Врбановића, који се око 11 сати нашао пред судијом.

Тужилаштво је њихово хапшење затражило због опасности од бега, утицаја на сведоке и понављања истих прекршаја.

Још у петак ухапшен је порезник Милан Пернар, који се сумњичи да је са Мамићима и Врбановићем учествовао у илегалним радњама којима су оштећени Динамо и држава Хрватска.

Сумња се да су ухапшени оштетили Димано за најмање 117,8 милиона куна, односно Хрватску са 12,2 милиона куна због неплаћеног пореза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара