Читај ми!

Браћа Мамић под истрагом, Здравко оптужује премијера и комунисте

Фудбалски клуб Динамо из Загреба саопштио је да су извршни председник тог клуба Здравко Мамић и тренер Зоран Мамић под истрагом Службе за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК). По првим незваничним информацијама, браћа Мамић се терете за утају пореза. Здравко Мамић одговорио у свом стилу.

Један од адвоката Здравка Мамића, Мате Матић, изјавио је за Хину да је његов клијент на путу у Словенији и да није добио никакво обавештење о истрази или претресу његове куће, о чему је сазнао из медија.

По првим незваничним информацијама, УСКОК Здравка и Зорана Мамића терети за утају пореза.

Динамо у саопштењу наводи да "цела хрватска јавност зна да се већ годинама врши контрола и надзор над радом" клуба и појединаца и да је ово "још једна у низу".

"Обавештавамо вас да је по налогу жупанијског суда у току истрага коју спроводи УСКОК, а у којој су предмет обраде наша два члана: извршни председник Здравко Мамић и тренер Зоран Мамић", објавио је Динамо на свом сајту, преноси Хина.

"Наравно да ћемо као клуб и као појединци сарађивати са свим институцијама и организацијама које то од нас буду тражиле. Ипак, морамо изразити жаљење што се то одвија у време и на начин када се ми налазимо на својим радним местима, односно на припремама с првом екипом Динама у иностранству, а знајући шта нам се ставља на терет не можемо не изразити чуђење одабраним избором, начином и временом вођења поступка", наводи Динамо.

Конкретно, "оно у што ми имамо увид и што нам се ставља на терет је апсолутно беспредметно и исконструисано те смо сигурни да ћемо доказати законитост наших поступака и одлука", сматра тај клуб.

"Сигурни смо да нисмо и да нећемо укаљати свето име Динама, а ни себе лично, као ни наше породице. Настављамо са свим спортским активностима и уверавамо наше навијаче да буду мирни и спокојни и да нам чувањем мира помогну да остваримо снове свих нас - остваривање великих европских резултата", додаје се у саопштењу које су потписали Здравко и Зоран Мамић.

Међутим, Здравко Мамић је касније дао и једну не толико смирену и дипломатску изјаву.

"(Бивши председник) Иво Јосиповић је изјавио како постоји мала мафија у фудбалу. То је био окидач напада на мене и Динамо. СДП долази на власт и министар Јовановић и његово исушивање мочваре. И сада видимо 3,5 године касније њиховог малтретирања институција и особа да се није ништа догодило, осим штете фудбалу и Хрватској. Цели ће свет знати за ово, власт која је наследник комунистичке партије се обрачунава са неистомишљеницима. Свима ће бити јасно што је власт спремна да учини. Ово је директно наређено са врха, од премијера Зорана Милановића наниже", рекао је Мамић, а преноси "Јутарњи лист".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара