Чех: Далеко сам од краја каријере

Нови голман Арсенала Петр Чех рекао је да је далеко од тога да буде срећан седећи на клупи и да је због тога одлучио да после 11 година напусти Челси.

Чех, који је прошле сезоне изгубио место првог голмана у Челсију, у понедељак је потписао уговор са Арсеналом.

"Прошле сезоне сам схватио колико волим да играм фудбал, колико волим да будем део тима из недеље у недељу. Моја преданост фудбалу је иста као и на почетку каријере. Далеко сам од краја каријере и од тога да будем срећан на клупи", рекао је Чех новинарима у Прагу.

Чех је провео 11 година на Стамфорд бриџу и за то време је одиграо више од 400 утакмица. Са Челсијем је освојио четири титуле у Премијер лиги, исто толико трофеја у ФА купу и три Лига купа. Он је, такође, одиграо једну од кључних улога у освајању титуле у Лиги шампиона 2012. године, а годину дана касније стигао је и до титуле у Лиги Европа.

Према писању британских медија, чешки голман је у Арсенал прешао за 11 милиона фунти. Чех је навео да новац није одиграо главну улогу у том трансферу, већ да су разлози чисто фудбалски.

"Имам велике амбиције и желим да освајам трофеје, баш као и Арсенал", додао је Чех.

Он је казао да и даље поштује тренера Челсија Жозеа Мориња, а прву прилику да заигра против бившег клуба имаће већ 2. августа у Комјунути Шилду у којем се састају првак Премијер лиге и освајач ФА купа.

"Радујем се тој утакмици. То ће бити моја прва прилика да освојим трофеј са Арсеналом. Радујем се новом поглављу, новом изазову. Верујем да ћу бити успешан са Арсеналом исто као и са Челсијем", рекао је Чех.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво