Читај ми!

Србија после драматичних пенала у полуфиналу Светског првенства!

Омладинска репрезентација Србије савладала је после правог трилера у пенал завршници Сједињене Америчке Државе са 6:5 и пласирала се у полуфинале Светског првенства на Новом Зеланду! У регуларном делу меча није било голова. "Орлићи" ће се за финале борити против селекције Малија. Немања Максимовић јунак пенал драме!

Репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Светског првенства за фудбалере до 20 година пошто је јутрос у Окланду (Нови Зеланд), после бољег извођења једанаестераца савладали САД са 6:5.

Србија је једина европска репрезентација међу четири најбоље на свету, а противник у полуфиналу биће јој селекција Малија која је победила Немачку, такође бољим извођењем једанаестераца – 4:3.

Утакмица Србија–Мали играће се у среду 17. јуна у 9.30 часова по нашем времену, такође у Оклaнду.

У другом полуфиналу састаће се Сенегал и Бразил. Сенегалци су победили Узбекистан са 1:0, док је Бразил био бољи од Португалије са 3:1, али после пенала.

После регуларних 90 минута и два продужетка није било голова, па је одлука о томе ко ће међу четири најбоље екипе пала после пенала.

Победник је решен тек после девете серије када је прво Предраг Рајковић одбранио ударац Џоела Соноре, да би одлучујући погодак постигао Немања Максимовић.

Изабраници Вељка Пауновића су и пре тога имали шансу да реше меч, али пенале нису искористили Рајковић и Милош Вељковић.

Прво полувреме данашњег меча обележила је опрезна игра обе селекције, без пуно грешака, али и прилика.

Американци су боље ушли у меч, али је Србија половином првог дела игре успоставила равнотежу на терену и кренула офанзивније ка голу противника. Сергеј Милинковић-Савић је у 25. минуту из солидне позиције шутирао преко гола. Најбољу шансу у првом делу пропустили су Американци када је Томас Томпсон искористио слабу реакцију српске одбране, али је у 41. минуту шутирао поред гола.

У наставку меча Србија је била опаснија, имала добру прилику из слободног ударца у 67. минуту, али је добар ударац Живковића са двадесетак метара одбранио голман САД.

Американци су узвратили преко Топмсона, али он није успео да добро захвати лопту на само метар од Предрага Рајковића.

Србија је до краја меча упутила чак 15 удараца ка голу ривала, али је Закари Стефан на голу САД био одличан.

У последњим моментима регуларног дела меча Американци су имали шансу да реше утакмицу, Рајковић је истрчао на време и зауставио Рубија Рубина, па је меч отишао у продужетке.

У шестом минуту првог продужетка Србија је пропустила стопостотну шансу за гол – Станиша Мандић је лепо прошао по левој страни, ушао у казнени простор и послао лопту ка Ивану Шапоњићу који је на другој стативи са метар-два од гола послао лопту поред стативе.

До краја продужетака голова није било, па је победник решен после пенала.

На "пенал лутрији" куглица се поново поигравала са изабраницима Вељка Пауновића. Прву прилику пропустио је Предраг Рајковић у 6. серији, када му је противнички колега Стивен одбранио ударац.

Нова прилика уследила је нешто касније када је и Вељковић могао да стави тачку на ову драму, али је и његов шут зауставио голман америчке репрезентације.

Најзад, у 9. серији Немања Максимовић је био прецизан и Србију одвео међу четири најбоље младе репрезентације на свету. Претходно, Рајковић је зауставио шут Рекуеха којим је Максимовићу омогућио да постане јунак пенал драме.

Овако је протекао меч у Окланду:

09.15 - ГОООЛ! Немање Максимовића за коначних 6:5, Србија је у полуфиналу!

09.13 - Ни Вељковић не користи своју шансу да одведе Србију у полуфинале.

09.11 - Антонов погађа за 5:5.

09.10 - Амерички голман Стивен брани шут свог колеге Рајковића.

09.09 - Живковић сигуран, после пете серије 4:4.

09.08 - Погађа и Грујић – 3:3.

09.07 - Бабић сигуран, 2:2 после треће серије.

09.05 - Мандић промашује, тимови изједначени после прве серије.

09.04 - ГОООЛ! Здјелар погађа! Србија води са 1:0.

09.03 - Фантастични голман Рајковић брани први пенал!

08.56 - И у другом продужетку мреже су миривале, пенали ће одлучити ко ће у полуфинале!

08.40 - Крај првог продужетка, и даље без голова – 0:0.

08.18 - И друго полувреме завршено је без голова. Србија ће по други пут на СП играти продужетке.

07.30 - Почело и друго полувреме. Без промена у тиму Србије.

07.16 - Крај првог полувремена, без голова на мечу 0:0. Добра игра наших омладинаца који су стварали шансе, али нису успели да их претворе у погодак.

06.30 - Почео меч Србије и селекције Сједињених Америчких Држава после ког ће бити познат и трећи полуфиналиста Светског првенства на Новом Зеланду. Пласман у полуфинале већ су обезбедили Бразил и Мали.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво