Читај ми!

Нови пораз Србије, виза за Француску немогућа мисија

Данска – Србија 2:0 (крај). "Орлови" забележили нови неуспех у квалификацијама за ЕП наредне године, Данска у Копенхагену славила са 2:0. Србија није успела да материјализује периоде боље игре, домаћини неумољиви испред Стојковића.

Отишли су у Копенхаген са жељом да се врате у квалификације за Европско првенство у Француској, вратили су се са новим поразом. Фудбалска репрезентација Србије забележила је нови пораз у овом циклусу, овога пута Данска је била боља - 2:0.

Можда не толико боља, колико конкретнија, организованија, ефектнија... Имали су изабраници Радована Ђурчића неколико прилика да окрену резултат у своју корист, фер је рећи да им је недостајало и мало спортске среће, али је очигледно да у нашој репрезентацији нешто опасно не штима.

Додуше, повели су Данци из прве опасније акције на мечу, стрелац је после асистенције Бендтнера био Јусуф Полсен.

У тим тренуцима није деловало да Србија може било шта да учини на мечу. Позитивну атмосферу је покренуо Владимир Стојковић, који је у 34. минуту одбранио пенал Данијелу Агеру, али ни то није било довољно да се у потпуности промени менталитет наших играча.

Друго полувреме деловало је много ангажованије и озбиљније. Митровић је имао велику шансу да изјуедначи резултат, али је Каспер Шмајхел, као некада његов отац Питер, пантерски интервенисао и скренуо лопту у пречку.

Имао је шансу и Адем Љајић, али је поново Шмајхел био на месту. Покушао је још једном и Александар Митровић, али лопта просто није хтела у мрежу данског гола.

За све пропуштене прилике Србија је кажњена у 87. минуту, када је Јакоб Поулсен искористио грешку Љубомира Фејсе и рутински савладао Стојковића, поставивши коначан резултат - Србија–Данска 2:0.

Меч је одигран на кишовитом Паркен стадиону у Копенхагену, а главни арбитар меча био је Бјерн Кујперс из Холандије.

Србија је тако остала на претпоследњем месту групе И са једним освојеним бодом, колико има и Јерменија, док је Данска друга са 10.

Овако је протекао меч у Копенхагену:

22.36 - Завршен је меч, Данска - Србија 2:0.

22.29 - ГОЛ! У јеку напада Србије, Данска организује контранапад и Јакоб Поулсен у 87. минуту дуплира предност домаћина.

21.50 - Велика прилика за Србију! На центаршут Коларова, Митровић шутира главом, али Шмајхел одбија лопту до пречке...

21.47 - Настављен је меч у Копенхагену.

21.32 - Полувреме, Данска - Србија 1:0.

21.20 - Пенал за Данску, Настасић је оборио Хојбјерга, али Владимир Стојковић брани пенал Агеру!

21.00 - ГОЛ! Данска од 13. минута води са 1:0, голом Јусуфа Полсена.

20.47 - Почео је меч на Паркен стадиону.

20.40 - Играчи су на терену, очекује се интонирање химни две репрезентације.

20.20 - Познати су састави тимова:

Данска: Шмајхел, Јакобсен, Кјаер, Агер, С. Поулсен, Хојбјерг, Квист, Крон-Дели, Ериксен, Ј. Поулсен и Бендтнер.

Србија: Стојковић, Ивановић, Максимовић, Настасић, Коларов, Фејса, Матић, Марковић, Тошић, Љајић и Митровић.

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво