Читај ми!

Русија и Катар губе организацију СП?!

У интервјуу за швајцарски "Зонтагцајтунг", председник Одбора за ревизију Фифе Доменико Скала изјавио је да би, уколико постоје докази који показују да су гласови за Катар и Русију купљени, додела могла да се прогласи неважећом.

Изјава Скале је прва конкретнија порука неког из врха Фифе која најављује могућност преиспитивања одлука којима су наредна два Мундијала додељена Русији и Катару.

"Ако се докаже да су добили домаћинство због купљених гласова, могуће је да остану без организације светских првенстава. До овог дана такви се докази нису појавили", рекао је Фифин човек у одбору за ревизију Доменико Скала.

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) саопштио је да њихова истрага корупције у Фифи обухвата и доделу организације Мундијала Русији и Катару.

Фифа се налази у центру пажње светских медија због корупцијског скандала и хапшења 14 високих званичника те организације, оптужених за разне финансијске малверзације и примање мита приликом одабира домаћина за многобројна прошла и будућа фудбалска такмичења.

Подсетимо, председник Фифе Сеп Блатер изненада је поднео оставку, само четири дана пошто је по пети пут изабран на ту функцију.

Извршни директор Мундијала у Русији 2018. Алексеј Сорокин рекао је пак да Русија планира да настави са припремама за организацију тог догађаја и да не очекује епохалне промене у вези са добијеним домаћинством.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије