Пауновић: Без потцењивања Мађарске

Вељко Пауновић уверава да његови играчи неће потценити Мађаре у осмини финала Светског првенства за играче до 20 година. Морамо да наставимо у истом стилу - одговорно, професионално, озбиљно, рекао је Пауновић.

Селектор репрезентације Србије за играче испод 20 година Вељко Пауновић рекао је да његове фудбалере чека тежак дуел против Мађарске у осмини финала Светског првенства на Новом Зеланду.

Србија је лигашки део такмичења завршила на првом месту Групе Д, а Мађарска на трећем Групе Е, после јутрошњег пораза од Нигерије 0:2. Осмина финала игра се у среду у 6.00.

"Није фраза, али мислим да је ово првенство заиста показало да нема лаких противника. Мађарска је озбиљан тим, заслужено су се пласирали на Првенство света и имају квалитет. Њихова група је такође била доста тешка, имали су Бразил и Нигерију, са којима су се равноправно борили, а победили су Северну Кореју", рекао је Пауновић за сајт Фудбалског савеза.

Он је оценио да је напад највећа снага Мађарске, као и да је сигуран да нико неће потценити ривала.

"Јако су опасни у офанзивном делу, имају неколико одличних фудбалера, пре свега бих издвојио момка са бројем 9 (Бенце Мерво), који је и овде дао четири поготка, један од њих Бразилцима. Умеју добро да запрете и из контранапада. Све у свему чека нас тешких 90 минута, сигуран сам да ниједан од мојих играча неће ни за тренутак потценити Мађаре", рекао је Пауновић.

Србија је у априлу играла са Мађарском пријатељски меч у Београду и победила 4:3, али је селектор рекао да то ништа не значи.

"Много је времена прошло од тада, та утакмица није реалан репер за овај тренутак, јер су они много променили тим и селектора. Преузео их је Бернд Шторк, који им је усадио чврстину и дисциплину, што су и показали на Првенству Европе чији су били домаћини. Имаћемо сасвим довољно времена да се бавимо њима у наредним данима, да их добро простудирамо, анализирамо мане и врлине и да се добро припремо за овај меч", рекао је Пауновић.

Србија је у првој утакмици изгубила од Уругваја 0:1, али је онда добила Мали и Мексико са по 2:0, али селектор не жели да се прави еуфорија.

"Рекао сам момцима да од овог тренутка сву снагу и мисли усмеравамо на утакмицу са Мађарском. Изашли смо као победници из 'групе смрти', што је леп осећај, али морамо да наставимо у истом стилу: одговорно, професионално, озбиљно... У сваком дуелу ћемо бити такви и играћемо са Мађарском као да је финале, јер је овде за нас свака утакмица као финале", рекао је Пауновић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије