Фиго: Изгубила је Фифа, изгубио је фудбал

Луиш Фиго оценио да је данас био црн дан за фудбал у Цириху, пошто сматра да је, победом Сепа Блатера, изгубио фудбал.

Некадашњи фудбалер Португала Луиш Фиго оценио је да је поновним избором Сепа Блатера за председника Светске фудбалске федерације "изгубио фудбал".

"Данас је био још један црн дан у Цириху. Фифа је изгубила, али, пре свега, изгубио је фудбал, као и свако ко истински брине о фудбалу", рекао је Фиго, који је био кандидат за председника Фифе, али се из те трке повукао.

Блатер је данас поново изабран за председника Фифе на 65. Конгресу у Цириху и поред великог скандала који последњих дана потреса ту организацију.

Фифу је у последња три дана погодио велики корупцијски скандал. Швајцарске власти су у среду на захтев САД ухапсиле неколико челника Фифе у склопу истраге о корупцији, што је највећи скандал у 111 година дугој историји светске куће фудбала.

"Спреман сам да прихватим тезу да је председник Фифе одговоран за све, али бих волео да поделим ту одговорност. Не могу да надзирем све у фудбалу. Имамо 209 чланица и хиљаде учесника. Није цела организација крива за последњи скандал, већ је кривица индивидуална", рекао је Блатер раније данас.

Фиго је навео да оваква изјава Блатера вређа интелигинецију људи.

"Господин Блатер је био веома циничан када је рекао да није могао да контролише све. То вређа интелигенцију људи. Да је господин Блатер и мало бринуо о фудбалу, он би се повукао из трке. Ако има и мало пристојности, он ће поднети оставку у наредних неколико дана", закључио је Фиго.

Платини: Кључне су промене у Фифи упркос реизбору Сепа Блатера

Председник Европске фудбалске уније (Уефа) Мишел Платини оценио је као кључне промене у Светској фудбалској федерацији аферу о корупцији у тој организацији, упркос реизбору Сепа Блатер за председника Фифе.

"Поносан сам што је Уефа бранила и подржала промене у Фифи. Та промена је за мене од кључног значаја, јер та организација мора да поврати свој кредибилитет", рекао је Платини после реизбора Блатера од којег је јуче затражио да поднесе оставку.

Платини је честитао јорданском принцу на "кампањи која је довела до гласања за председника" Фифе.

Блатер је у првом кругу избора за првог човека Фифа добио 133 гласа, од 206 важећих листића, док је његов противкандидат јордански принц Али бин ел Хусеин добио 73.

Валке: Мундијали у Русији и Катару упркос афери

Генерални секретар Фифе Жером Валке изјавио је у Цириху да ће светска првенства у фудбалу 2018. и 2022. године бити одржана у Русији и Катару, упркос корупцијској афери која погађа ту организацију о организацији та два Мундијала.

"Фифа је жртва и она је поднела жалбу швајцарском правосуђу", рекао је Валке и подсетио да је Фифа 18. новембра поднела жалбу због сумње о "прању новца и организацији тих првенстава".

 

 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара