Гаћиновић: Циљ је пласман у другу фазу СП

Омладински репрезентативац Србије Мијат Гаћиновић рекао је да је циљ национале селекције за фудбалере до 20 година пласман у другу фазу Светског првенства на Новом Зеланду.

"Морамо да будемо веома опрезни и да не упаднемо у еуфорију, која никако није добра. Наш првенствени циљ је да прођемо групу, а она је изузетно тешка, можда и најтежа на првенству. Доста људи у Србији прича о финалу, титули, али ја добро знам колико је то тешко, јер сам био део екипе која је освојила злато у Литванији", рекао је Гаћиновић, а преноси Фудбалски савез Србије.

"Ова генерација има квалитет за највећа дела, али требаће нам много среће, концентрације...", додао је он.

Омладинску репрезентацију Србије од 31. маја очекује Светско првенство на Новом Зеланду, а Гаћиновић је рекао да је сан сваког играча да буде учесник Мундијала.

"Ово је највећи догађај за нашу генерацију, поносни смо и привилеговани што смо на Новом Зеланду, што смо прва генерација која ће представљати Србију. Одушевљен сам организацијом такмичења, уживам у сваком дану, време брзо пролази, јер поред тренинга имамо и друге занимљиве активности. Види се да су Фифа и савез домаћин одлично припремили овај велики догађај", казао је он.

Србија ће први меч на Светском првенству одиграти у недељу у 6.00 (РТС 2) по средњеевропском времену против Уругваја.

"Била је то права провера, баш каква нам је требала уочи почетка такмичења. Показали смо да нам форма иде узлазном путањом, а имамо довољно времена да све доведемо на идеалан ниво до утакмице са Уругвајем", рекао је Гаћиновић.

Селектор је на последњој провери Србије пред Мундијал против САД Гаћиновића, који иначе игра централног офанзивног везног играча, испробао по десном боку.

"Признајем да сам се изненадио кад сам видео за коју се стратегију определио селектор, јер то никада раније нисам играо, али како време одмиче све ми се више свиђа тај систем. Нарочито смо опасни у завршници, остаје нам доста простора и сигуран сам да ће противнику бити тешко да се одбрани кад будемо јуришали са свих страна", рекао је он.

Србија се на првенству света на Новом Зеланду, поред Уругваја, у Групи Д налази са селекцијама Малија и Мексика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара