Јовановић: Спремни смо за велика дела

Млади фудбалски репрезентативац Србије Вукашин Јовановић рекао је да је национална селекција спремна за "велика дела" на предстојећем Светском првенству за играче до 20 година на Новом Зеланду.Репрезентација Србије први меч на шампионату игра 31. маја од 6.00 по средњеевропском времену против Уругваја.

Светско првенство за играче до 20 година ће се од 30. маја до 20. јуна одржати у седам градова Новог Зеланда, а Србија је у групи Д у којој ће играти Мексико, Уругвај и Мали.

"Чека нас јако тешко и напорно такмичење, али смо одлично мотивисани и припремљени, спремни за велика дела. Поносан сам што сам члан ове селекције, верујем да можемо пуно направити на Новом Зеланду. Не смемо да будемо еуфорични, пут до врха је тежак, али имамо квалитет и жељу за највеће домете", рекао је Јовановић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Репрезентација Србије први меч на шампионату игра 31. маја од 6.00 по средњеевропском времену против Уругваја.

"Већ данима размишљамо само о тој утакмици. Почетак такмичења биће веома битан, а имаћемо за ривала сјајну селекцију. После ћемо се посветити Малију и Мексику, идемо редом", додао је Јовановић.

Штопер младе репрезентације је навео и да је одушевљен новом формацијом коју практикује селектор Вељко Пауновић, са тројицом дефанзиваца у последњој линији одбране.

"За мене је то у почетку било мало изненађење, али како је време одмицало, видео сам да функционишемо беспрекорно. Као да нас је та тактика некако још више зближила, посебно нас тројицу који играмо испред голмана... Екипа делује опасније кад крене у напад, а ми имамо квалитетне играче који могу да изнесу ту тактику. Очекујем заиста добре резултате на Новом Зеланду", казао је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се