Мажић поднео оставку у ФС Војводине

Најбољи српски судија Милорад Мажић поднео је оставку на место у Извршном одбору Фудбалског савеза Војводине (ФСВ) на које је изабран претходне недеље.

"Протекле недеље, кооптиран сам и у Извршни одбор ФС Војводине. Сматрао сам да је у тренутку разрешења господина Ђорђа Жутића, председника Струковне организације судија ФС Војводине, логично да га као потпредседник наследим у ФСВ. Природно је да покрајинска судијска организација има место и заступника највишег нивоа у фудбалским органима. Моје именовање, нажалост, за кратко време попримило је различите конотације", наводи се у саопштењу достављеном Танјугу.

Мажић истиче да је све отишло сасвим супротним током од жељеног, у негативну крајност, што га је одмах ставило у дилему да је искреним ангажовањем, за добробит судијске организације, оставио простор за злоупотребу имена у дневним политикантским борбама.

"Протекли дани потврдили су да је заиста тако и да у светлу актуелног фудбалског тренутка није пожељно да расипам енергију на ствари ван терена. Узимајући у обзир и препоруку ФИФА и УЕФА да међународне судије не би требало да се ангажују у фудбалским форумима док им траје каријера, одлучио сам да се повучем из чланства у Извршном одбору ФС Војводине".

Мажић наводи да ће Судијска организација, чији је члан, имати у наредним данима његову максималну подршку.

"Спреман сам да помогнем у сваком погледу, уз саставни део посла којим се бавим, да младим момцима пренесем знање и искуства и учиним их светлим примерима домаћег фудбала. На терену сам се увек најбоље сналазио и тако ће остати. Надам се да сам бар мало допринео да српски фудбал буде уважен у европским и светским оквирима. Учинићу све да тако буде и у годинама које долазе", закључио је Мажић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво