Вељковић: Сањам победничко постоље

Млади фудбалски репрезентативац Србије Милош Вељковић рекао је да његову екипу чека тешко такмичење на Светском првенству на Новом Зеланду, али је истакао да је оптимиста и да се нада победничком постољу.

Репрезентација Србије до 20 година је на припремама у Окланду, а у недељу су изабраници Вељка Поповића савладали селекцију САД са 1:0 у припремном мечу. Победнички гол на тој утакмици постигао је Вељковић, који је 2013. године са репрезентацијом до 19 година освојио титулу на Европском првенству у Литванији.

"Често се сетим те огромне радости када смо пре мање од две године освојили златну медаљу, прву у историји на европским такмичењима, а сада ће и ова генерација постати део историје, јер нико пре нас није представљао Србију на У-20 Светском првенству. Сањам да се поново са другарима попнем на победничко постоље, то је нешто најлепше што фудбалеру може да се деси. Оптимиста сам, али пред нама је веома тешко такмичење, потпуно другачије од свега што смо икада играли", рекао је Вељковић за сајт Фудбалског савеза Србије.

У селекцији Вељка Пауновића, поред Вељковића, играју још тројица освајача злата у Литванији - Предраг Рајковић, Сергеј Милинковић-Савић и Немања Максимовић.

"Не треба поредити генерације, ни такмичења, сваки шампионат је прича за себе. Имали смо добар тим у Литванији, били смо изузетно јак колектив, одлична група. Сада осећам да имамо, такође, сјајну атмосферу, а ова екипа је можда и технички јача од оне. Међутим, и шампионат света је много већи ниво, радујем се што ћемо имати прилике да играмо са вршњацима из Уругваја, Малија, Мексика, надам се и са са другим селекцијама после фазе по групама", рекао је Вељковић.

После позајмице у Мидлсбороу и Чарлтону, млади репрезентативац Србије се пре месец дана вратио у Тотенхем, где је наступао за млади тим, а летос ће се борити за место у сениорском.

"Имао сам иза себе једну турбулентну сезону, клуб ме прво није пустио да идем на Првенство Европе у Мађарску, а после су ме послали на позајмицу. У Мидлсбороу сам играо шест утакмица, па сам прешао у Чарлтон да играм више, али сам се повредио. Сада сам здрав и спреман, надам се да је испред мене много лепши период. Било би дивно да он започне са победама на Новом Зеланду", рекао је Вељковић.

Светско првенство за играче до 20 година ће се од 30. маја до 20. јуна одржати у седам градова Новог Зеланда, а Србија је у групи Д у којој ће играти Мексико, Уругвај и Мали.

Репрезентација Србије први меч на шампионату игра 31. маја од 6.00 по средњеевропском времену против Уругваја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво