Ето спасао Сампдорију, победа Фjорентине

Фудбалери Емполија и Сампдорије ремизирали су 1:1 (1:0) у утакмици претпоследњег 37. кола италијанске Серије А. Тиму Синише Михајловића потребан бод против Парме како би се пласирао у квалификације за Лигу Европе. Фјорентина победом над Палермом 3:2 обезбедила учешће у Лиги Европе.

Емполи је био на прагу победе над Ђеновљанима јер је голом Мануела Пућарелија водио до финиша, али је Самјуел Ето у надокнади времена изједначио резултат.

Екипи Синише Михајловића је у последњем колу против Парме на Ферарису потребан бод како би изборила пласман у квалификације за Лигу Европе, иако је успела само једном да тријумфује у последњих девет утакмица.

Фудбалери Фјорентине победили су у гостима екипу Палерма са 3:2 (2:1). Тим Вићенца Монтеле славио је головима Јосипа Иличића у 23, Алберта Ђилардина у 33. и Микела Алонса у 78. минуту, док су стрелци за Палермо били Мате Јајало у 26. и Давиде Ригони у 69. минуту.

Фјорентина се са нова три бода вратила на пету позицију и од наредне сезоне играће у Лиги Европе. Српски фудбалер Ненад Томовић одиграо је свих 90 минута за "љубичасте".

Победе су забележили још Каљари и Сасуоло, који су минималним резултатима на гостовању били бољи од Чезене, односно Удинезеа.

Кјево је успео да у финишу избори реми против Аталанте преко Серђа Пелисија, а занимљива утакмица виђена је у Парми, која је играла 2:2 са Вероном.

Резултати и стрелци:
Емполи - Сампдорија 1:1 (Пућарели 57. - Ето 90)
Кјево - Аталанта 1:1 (Пелисије 88. - Гомез 48)
Чезена - Каљари 0:1 (Сау 90)
Палермо - Фјорентина 2:3 (Јајало 26, Ригони 69. - Иличић 23, Ђилардино 33, Алонсо 78)
Парма - Верона 2:2 (Ночерино 21, Варела 36. - Тони 42, 80. пенал)
Удинезе - Сасуоло 0:1 (Мањанени 70)
Вечерас:
Милан - Торино (20.45)
Субота:
Јувентус - Наполи 3:1 (Переира 13, Стураро 77, Пепе 90. - Давид Лопез 50)
Ђенова - Интер 3:2 (Паволети 24, Лестијен 41, Кучка 89. - Икарди 19, Паласио 30)
Понедељак:
Лацио - Рома (18)

Табела: Јувентус 86 бодова, Рома 67, Лацио 66, Наполи 63, Фјорентина 62, Ђенова 59, Сампдорија 55, Интер 52, Торино 51...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се