"Орлићи“ победили САД у пријатељској утакмици

Фудбалска репрезентација Србије до 20 година победила је селекцију САД са 1:0 у последњој провери пред почетак Светског првенства на Новом Зеланду. Стрелац јединог гола био је штопер Тотенхема Милош Вељковић у 65. минуту, после асистенције Андрије Живковића.

Изабраници селектора Вељка Пауновића могли су убедљивије да тријумфују, пошто су пропустили неколико одличних прилика преко Милошевића, Максимовића, Гаћиновића и Живковића, док су Американци успели само једном да запрете српском голу.

"Провера је у потпуности успела, баш нам је требао овакав ривал - тврд, квалитетан и борбен. Показали смо висок ниво против Американаца, добру форму и за труд смо наградени победом против једне нације која из године у годину озбиљно напредује. Од овог тренутка смо у потпуности фокусирани на почетак шампионата и не смемо да дозволимо да нас добре игре опију. Тражим пуну концентрацију, максималну фокусираност јер тек нас чека велики посао", рекао је Пауновић.

Србија се налази у Д групи првенства света са репрезентацијама Уругваја, Малија и Мексика, а први меч на турниру играће 31. маја против "Уруса" од 16 сати по локалном времену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се