Лалатовић: Екипа није имала подршку управе

Тренер фудбалера Црвене звезде Ненад Лалатовић рекао је да победом над Младости из Лучана жели да заврши сезону у Суперлиги, али и да се на тај начин опрости од клупе црвено-белих.

"Надам се да ћемо победом завршити сезону. Позивам навијаче да дођу у што већем броју, јер се опрашта Лазовић. Много је дао клубу и заслужио је да оде у великом стилу. Незгодан противник нам долази и неће бити лако", рекао је Лалатовић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је нагласио да има великих кадровских проблема, пошто је на тренингу имао на располагању само 12 фудбалера.

"Први пут у историји Црвене звезде десио се овакав случај. За нас је битна прва и последња утакмица и мора да се победи. Да бих саставио тренинг, морали смо да се скинемо и ми из стручног штаба. Ипак, играчи који буду истрчали на терен, даће све од себе", навео је Лалатовић.

Он је казао да је Џошуа Паркер напустио клуб без његовог знања, али и најавио да би неки играчи могли да затраже раскид уговора.

"Током већег дела сезоне нисам знао где је Паркер, па ни сада. Нисам причао са управом, немам контакт са њима, вероватно имају пуно посла, а са некима се нисам видео од шест месеци до годину дана. Траже новог тренера и спортског директора. Желео сам да имам спортског директора и жао ми је што тако није било", навео је Лалатовић.

Он је поручио да му је драго што је у једној анкети добио подршку навијача да и наредне сезоне остане на клупи.

"Навијачи су видели нешто добро што сам радио годину дана и испунио сам очекивања да афирмишемо младе. Звезда ми није успутна станица, овде сам јер волим клуб", рекао је Лалатовић.

Према његовим речима, екипа није имала подршку челиника клуба, као у првом делу сезоне.

"Они су увидели да су погрешили што нису имали спортског директора. Имао сам визију да доведемо Владимира Матијашевића, који би био спона између управе и мене. Нисам био бахат , нисам хтео Месија, већ Милијаша да задржимо до зиме, а Печника до лета. Хтео сам Чаврића, али челници клуба проценили су да је боље да оде у Генк", рекао је Лалатовић и додао да су га посла коштале изјаве да није доводио појачања.

Он је нагласио да црвено-бели имају лепу будућност јер су афирмисали много младих играча.

"То је један велики корак да Звезда изађе из блата. Уколико клуб хоће да прода младе играче, зарадиће 10 милиона евра".

Млади тренер је истакао да би у дресу Звезде волео да види Николу Стојиљковића (Чукарички), Радета Крунића (Борац), Бруна Матоса (Нови Пазар) и Мирка Иванића (Војводина).

"Сигуран сам да би могли да их доведемо, са тим играчима Звезда би освојила титулу".

Он је прокоментарисао изјаву потпредседника Ивице Тончева који је рекао да би послао авион како би довео некадашње тренере Партизана Славишу Јокановића и Мирослава Ђукића.

"Не приличи да дижемо људе из Партизана. Јокановић је одличан тренер, али требало би хвалити Муслина, Пижона Петровића или Шекуларца. Не бих хвалио тренера Партизана, већ само Звездине легенде", закључио је Лалатовић.

Утакмица 30. кола између Црвене звезде и Младости из Лучана игра се у недељу од 17 сати на стадиону Рајко Митић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво