Здјелар: Да и о нама причају наредне генерације

Српски фудбалер Саша Здјелар рекао је да је оптимиста пред почетак Светског првенства за играче до 20 година, које ће крајем месеца почети на Новом Зеланду.

"Брзо сам се адаптирао на промену временске зоне и први утисци су заиста веома позитивни. Имамо одличне услове за тренинг, мирно је, нема гужве и других гостију, усресређени смо једни на друге, за сада дишемо као једна велика породица. Селектор нас постепено уводи у финиш припрема за старт. За сада је све у најбољем реду, нестрпљиво чекамо почетак", рекао је Здјелар за сајт Фудбалског савеза Србије.

Он је истакао да његову екипу не оптерећује резултат репрезентације Југославије, која је 1987. године тријумфовала у Чилеу на Светском првенству у истом узрасту.

"Био је то изузетан резултат, али не желимо да нас то много оптерећује. Немамо притисак, напротив, то нам је додатни мотив, али то је догађај који је давно иза нас, а ми сада први пут представљамо Србију на једном оваквом такмичењу и шта год да урадимо, наша имена ће такође бити уписана у историју. Потрудићемо се да и резултат буде достојан да о њему причају неке наредне генерације", казао је Здјелар.

Његов саиграч Филип Јанковић рекао је да никада није био спремнији него за такмичење на Новом Зеланду.

"Слушам сваки савет селектора и спреман сам да оправдам очекивања. Пуно се причало о мом повратку, једно време сам био одсутан из селекције, али поново сам ту, можда и у најбољој форми икада. Иза мене је солидна сезона у Катанији, прва сениорска, и могу да будем задовољан. Много сам напредовао у протеклом периоду", рекао је Јанковић.

Он је навео да је била "огромна пажња и тензија" на њему док је био у Србији, али да је то превазишао одласком у Италију.

"Част ми је да будем део селекције Вељка Пауновића коме захваљујем на поверењу и трудићу се да му то узвратим онако како најбоље знам - добром игром. Имамо квалитетну екипу, која има високе домете. Оптимисти смо, али нећемо много да обећавамо, најбоље је ићи корак по корак. Група нам је прилично тешка, сада размишљамо само о томе како да прођемо у други круг, а онда ћемо постављати следеће циљеве", рекао је Јанковић.

Србија ће 31. маја играти против Уругваја, три дана касније састаће се са Малијем, а 6. јуна са Мексиком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво