Очекиване победе Наполија и Фјорентине

Фудбалери Наполија и Фиорентине очекивано су изборили победе у преосталим утакмицама 36. кола италијанске Серије А.

Наполитанци су на домаћем терену славили против отписане Ћезене (3:2) и сачували наду да би могли до треће позиције која води у квалификације за Лигу шампиона, док је Фиорентина надиграла такође отписану Парму (3:0) и на корак је од пласмана у Лигу Европе.

Фјорентина је повела у 13. минуту голом Гонзала Родригеса, а вођство је дуплирао Алберто Ђилардино у 30. минуту после корнера. Коначан резултат поставио је Мохамед Салах у 56. минуту када се на ивици казненог простора ослободио противничког дефанзивца и послао лопту у даљи угао.

Клуб из Фиренце је тако остварио трећу узастопну победу и са бодова заузима пето место на табели, које води у групну фазу Лиге Европа. Два бода мање има Ђенова на шестој позицији, која води у квалификације за то такмичење. Парма је већ испала из Серије А, последња је 20. на табели са 17 бодова.

Наполи - Ћезена 3:2 (Мертенс 19, 57, Габјадини 20 - Дефрел 15, 45+2)
Фиорентина - Парма 3:0 (Родригез 13, Ђилардино 30, Салах 56)

Одиграноу недељу: Рома - Удинезе 2:1, Сасуоло - Милан 3:2, Торино - Кјево 2:0, Верона - Емполи 2:1, Аталанта - Ђенова 1:4, Каљари - Палермо 0:1.
Одиграно у суботу: Интер - Јувентус 1:2, Сампдорија - Лацио 0:1.

Табела: Јувентус 83 бода, Рома 67, Лацио 66, Наполи 63, Фиорентина 58, Ђенова 56, Сампдорија 54, Интер 52, Торино 51, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара