Катарани ухапсили екипу Би-Би-Сија

Чланови новинарске екипе Би-Би-Сија били су ухапшени и држани у дводневном притвору, пошто су снимали услове у којима раде сезонски радници на изградњи стадиона за потребе Мундијала у Катару 2022. године.

Како преноси Би-Би-Си, новинарска екипа коју су сачињавали репортер преводилац, возач и камерман, дошла је нешто пре заказаног термина и кренула у обилазак градилишта, да би потом уследило хапшење.

Екипа је после две ноћи проведене у притвору пуштена на слободу.

Званичници Катара саопштили су да је екипа британске ТВ станице прекршила закон те државе и да је неовлашћено ушла на приватни посед.

"Ушли су на приватни посед, што је протвно закону Катара, који је исти као и у већини земаља. Позване су безбедносне снаге и екипа Би-Би-Сија је ухапшена", навели су катарски званичници.

Би-Би-Си је у саопштењу поздравио пуштање своје екипе на слободу, али је затражио пуно објашњење Катара, као и повратак одузете опреме.

Катар је у септембру 2013. оптужен за лоше услове рада грађевинских радника, а лист Гардијан је чак објавио да је не десетине радника из Непала умрло од последица исцрпљености и врућине, као и због тога што нису имали довољно хране и воде.

Катар је демантовао оптужбе, али је Међународна фудбалска федерација саопштила да та азијска земља мора више да учини на заштити сезонских радника који раде на изградњи стадиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се