Пауновић: Други круг би био успех

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Вељко Пауновић истакао је да је циљ селекције на Светском првенству за играче до 20 година пласман у другу фазу такмичења.

"Други круг, то би био успех за нас, с обзиром на тежину групе и да се први пут налазимо на таквом такмичењу. Не желимо да оптерећујемо екипу великим резултатима. Уколико успемо да се адаптирамо и задржимо јединство које имамо гарантујем резултат... Он ће доћи сам по себи", рекао је Пауновић новинарима у Старој Пазови.

Пауновић је рекао да је Србија непознаница за Светску фудбалску федерацију и додао је Мундијал прилика за национални тим да изгради нови имиџ.

"После много година ми смо и даље непознаница за Фифу, јесте да се први пут се појављујемо тамо, али они нису знали с ким се сусрећу. Ово је прилика за нас да изградимо нови имидж, да направимо нешто нешто ново, позитивно... За играче је ово прилика да стекну искуство за сениорски ниво", казао је Пауновић. Србија ће на Светском првенству играти у Групи Д са селекцијама Уругваја, Малија и Мексика.

"Уругвај је био финалиста јужноамеричког првеснтва за играче до 20 година пре 20 дана... Они ће нам бити највећи испит, после чега ћемо знати колико можемо на првенству. Мали је четврта екипа из Африке, организована, физички доминанта. Мексико је квалитетан, искусан тим, гаји европски стил игре", казао је Пауновић.

Голман репрезентације Србије Предраг Рајковић рекао је да је верује у успех селекције на Мундијалу.

"Циљ нам је да останемо што дуже тамо, што значи да освојимо првенство. Самоуверени смо, надам се да ће сви да нас памте после овог СП", казао је Рајковић.

Капитен Србије Немања Максимовић рекао је да ће репрезентација пружити свој максимум на Светском првенству.

"Трудићемо се максимално да на најбољи начин представимо нашу земљу. Идемо утакмицу по утакмицу", казао је Максимовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво