Аутогол спасао Арсенал против Јунајтеда

Манчестер јунајтед је био бољи ривал од Арсенала на Олд трафорду, али до веома вредне победе ипак није стигао. Пре тога, Манчестер сити се провукао против Свонсија, а најзаслужнији за то је играч који врло вероватно неће играти за "грађане" наредне сезоне, Јаја Туре.

Фудбалери Манчестер ситија као гости су победили Свонси са 4:2 (2:1) у утакмици 37. кола енглеске Премијер лиге. Сити је забележио пети узастопни тријумф, а 23. у шампионату, док је Свонси претрпео 13. пораз. 

Тим Мануела Пелегринија теже него што се очекивало дошао је до победе у Велсу, иако је водио са 2:0. Предност гостима донели су Јаја Туре у 21. и Џејмс Милнер у 36. минуту, док су поготке за домаћина постигли Гилфи Сигурдсон на истеку првог полувремена и Бафетимби Гомис у 65. минуту.

Цео плен "грађанима" донео је Туре, који се у 74. минуту други пут уписао у листу стрелаца, а коначан резултат поставио је Вилфрид Бони у надокнади судијског времена. Српски репрезентативац Александар Коларов одиграо је цео меч за Сити.

У другој утакмици недељног програма, манчестер Јунајтед и Арсенал одиграли су нерешено - 1:1.

Тим Луја ван Гала испустио је на Олд Трафорду драгоцену победу којом би претекао "тобџије" и преузео треће место на табели које води директно у Лигу шампиона.

Јунајтед је у првом полувремену доминирао, повео је после пола сата игре лепим голом Ерере, али је прокоцкао успех у завршници несрећним аутоголом Блекета.

Арсенал је сада, са два бода више и утакмицом мање, јако близу Лиге шампиона.

Резултати данас одиграних мечева:

Свонси - Манчестер сити 2:4 (Сигурдсон 45, Гомис 65 - Туре 21, 74, Милнер 36, Бони 90+2)

Манчестер Јунајтед - Арсенал 1:1 (Ерера 30 - Блекет 82. аутогол).

Одиграно у суботу: Барнли - Стоук 0:0, Ливерпул - Кристал Палас 1:3, Квинс Парк Ренџерс - Њукјасл 2:1, Саутемптон - Астон Вила 6:1, Сандерленд - Лестер 0:0, Тотенхем - Хал 2:0, Вест Хем - Евертон 1:2.

У преосталом мечу сутра играју Вест Бромвича Албион и Челси, који је раније обезбедио титулу.

Табела: Челси 84 бода, Манчестер Сити 76, Арсенал 71, Манчестер Јунајтед 69, Ливерпул 62, Тотенхем 61, Саутемптон 60, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво