Јувентус савладао Интер, Лацио бољи од Сампдорије

Фудбалери Јувентуса победили су у "Дербију Италије" екипу Интера са 2:1 (1:1) у 36. колу Серије А. Лацио савладао у Ђенови домаћу Сампдорију минималним резултатом.

Актуелни шампион Јувентус славио је на Сан Сиру после преокрета погоцима Клаудија Маркизија у 43. и Алвара Морате у 83, док је Мауро Икарди био стрелац за "нероазуре" у деветом минуту.

Тренер торинског тима Масимилијано Алегри одлучио је да одмори главне играче, међу којима Тевеза, Пирла, Видала, али и такав је успео да одузме наду највећем ривалу да следеће године игра у Европи.

Један од трагичара утакмице био је Немања Видић пошто је скривио пенал над Алесандром Матријем, а сигуран са "креча" био је Маркизио.

Победу и преокрет у финишу донео је шпански Мората и тако потврдио да се налази у одличној форми након голова против Реала у полуфиналу Лиге шампиона.

Фудбалери Лација победили су у Ђенови домаћу Сампдорију минималним резултатом, 1:0. Једини стрелац на стадиону Лудиђи Ферарис био је Сантијаго Ђентилети почетком дугог полувремена, када се после корнера Кристијана Ледезме најбоље снашао у казненом простору Сампдорије.

Римљани су са нова три бода поново престигли Рому на другој позицији, која води директно у Лигу шампиона, али највећи ривал у недељу дочекује Удинезе.

Репрезентативац Србије Душан Баста одиграо је свих 90 минута, док је Филип Ђорђевић ушао у игру 20 минута пре краја уместо Клосеа, први пут после вишемесечне паузе због повреде.

Резултати:
Интер - Јувентус 1:2 (Икарди 9. - Маркизио 43. пенал, Мората 83)
Сампдорија - Лацио (Ђентилети 54)

Недеља:
Сасуоло - Милан (12.30)
Торино - Кјево (15)
Верона - Емполи
Аталанта - Ђенова
Каљари - Палермо
Рома - Удинезе

Понедељак:
Фиорентина - Парма (19)
Наполи - Ћезена (21)

Табела: Јувентус 86 бодова, Рома 64, Лацио 63, Наполи 60, Фиорентина 55, Сампдорија 54, Ђенова 53, Интер 52, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво