Петерсен изненадио Бајерн, велика гужва на дну

Фудбалери Фрајбурга, Хановера и Штутгарта забележили су важне победе у борби за опстанак у Бундеслиги, а последње коло одлучиће ко ће испасти из лиге. Фрајбург је направио велико изненађење победом над шампионом Немачке Бајерном од 2:1.

Фудбалери Фрајбурга приредили су изненађење пошто су на свом терену победили Бајерн са 2:1 (1:1) и направили велики корак ка опстанку у немачкој Бундеслиги. Фрајбруг је славио после преокрета голом бившег напдача Нилса Петерсена у финишу, а у стрелце су се уписали још Адмир Мемеди за домаће, односно Бастијан Швајнштајгер за новог-старог шампиона.

У дербију доњег дома Штутгарт је био бољи од Хамбурга са 2:1 и додатно закомпликовао ситуацију у бори за опстанак. Гостима није помогао ни гол Гојка Качара јер је Штутгарт већ у првом полувремену преокренуо.

Сада је екипа из града Мерцедеса, која је пре овог кола држала фењер, на месту које води у бараж, а у уочи последњег кола стрепе Падеборн и Хамбург.

Да све буде још занимљивије на дну табеле постарали су се фудбалери Хановера јер су тријумфовали први пут после 16 утакмица у Бундеслиги. Последњи пут Хановер је славио, као и данас, против Аугзбурга – 2:1, а јунак победе био је двоструки стрелац Иван Стиндл.

Иако је на старту био најпријатније изненађење, Падеборн је пао у финишу, а потпуни крах доживео је поразом у Гелзенкирхену поготком Класа Јана Хунтелара у 90. минуту.

Биће веома неизвесно и занимљиво до краја, пошто Падеборн има 31 бод, Хамбург 32, Штутгарт 33, а Фрајбург и Хановер по 34. Најближа опстанку је Херта, која је играла без голова са Ајнтрахтом, па уочи последњег кола има 35 бодова.

Наредне суботе, у последњем 34. колу Бундеслиге, састаће се Падерборн и Штутгарт, Хановер ће дочекати Фрајбург, а Херта ће гостовати Хофенхајму.

Резултати и стрелци 33. кола:
Аугзбург–Хановер 1:2 (Хиц 30. пенал – Стиндл 24, 55)
Вердер–Борусија Менхенгладбах 0:2 (Рафаел 53, 86)
Фрајбург–Бајерн 2:1 (Мехмеди 33, Петерсен 89 – Швајнштајгер 13)
Херта–Ајнтрахт Франкфурт 0:0
Бајер Леверкузен–Хофенхајм 2:0 (Чалханоглу 45, Кислинг 61)
Мајнц–Келн 2:0 (Ја Чеол 47, Самперио 83)
Шалке–Падеборн 1:0 (Хунтелар 90)
Штутгарт–Хамбург 2:1 (Гентнер 27, Харник 35 – Качар 12)
Волфсбург–Борусија Дортмунд 2:1 (Калиђури 1, Налдо 49 – Абумејан 11. пенал)

Табела: Бајерн 76 бодова, Волфсбург 68, Борусија Менхенгладбах 66, Бајер Леверкузен 61, Шалке 48, Аугзбург 46...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара